Naslovna Članak Recept za najmekše domaće kiflice sa mlečnim premazom

Recept za najmekše domaće kiflice sa mlečnim premazom

797
0
kiflice.jpg

Za njihov fantastičan ukus zadužen je neodoljivi premaz – probajte i uverićete se!

Sastojci: 600g brašna, 2 kašike šećera, 2 kašičice soli, 1 prašak za pecivo, vanilin šećer, kockica suvog kvasca, 100 ml mleka, 150 ml tople vode, 2 jaja, 1 žumance, 2-3 kašike ulja.

Pogledajte i Kako da napravite ludo testo

Priprema: Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.

Sve pomešajte i dodajte 1 jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.

Pročitajte i:  NE PEČE SE: Kolač sa ananasom i piškotama (VIDEO)

Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice. Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.

Napravite premaz za kiflice – viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: finirecepti.net.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.