Naslovna Članak Pripremite mladi kukuruz na 3 načina

Pripremite mladi kukuruz na 3 načina

77
0
pripremite_mladi_kukuruz_na_tri_nacina.jpg

Kukuruz je savršena namirnica za tople dane, a kada dođe zima, verujemo da i tada uživate u njemu kao prilogu, pa makar kupovali zamrznut šećerac.

Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen ili ubran.

Evo tri jednostavna načina prirpeme mladog kukuruza

Priprema u mikrotalasnoj rerni

Metod kuvanja u mikrotalasnoj je veoma praktičan način spremanja. Ne skidajte lišće i svilu s kukuruza i stavite dva klipa u mikrotalasnu rernu na visoku temperaturu od 3-6 minuta, u zavisnosti od starosti vašeg kukuruza. Ostavite ih da se ohlade dovoljno da možete da ih uzmete u ruku, a zatim skinite lišće i svilu. 

Pogledajte i Napravite ukusan čips u mikrotalasnoj rerni

Skuvajte kukuruz

Kuvanje je klasičan i najlakši način da se pripremi kukuruz. Možete koristiti široku plitku šerpu ili koristite dublji lonac ako kuvate više kukuruza. U svakom slučaju, sipajte u posudu dovoljno vode tako da pokrije klipove. Najpre skinite llišće i očistite od svile. Sipajte vodu u šerpu, posolite i stavite mlad kukuruz. Kada voda počne da vri kuvajte još desetak minuta, pa prospite vodu. Kukuruz prelijte hladnom vodom i sačekajte 2 minuta pre serviranja.

Pročitajte i:  Kako da napravite najsočniji krompir iz rerne (RECEPT)

Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Pecite kukuruz

Pečenje na žaru daje kukuruzu jedinstven ukus. Povucite lišće, ali ostavite ih pri dnu klipa. Uklonite svilu, pa klipove stavite u posoljenu vodu. Neka stoje tako oko 10 minuta. Izvadite klipove iz vode i otresite višak tečnosti. Pecite ga oko 15 minuta na srednjoj temperaturi na roštilju, okrećući povremeno. Neka se kukuruz ohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruku, a zatim skinite lišće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.