Naslovna Članak Pijete ga svaki dan: Ovaj popularni napitak smanjuje grudi

Pijete ga svaki dan: Ovaj popularni napitak smanjuje grudi

59
0
grudi_kafa.jpg

Nedavno sprovedeno istraživanje otkriva da postoji čvrsta veza između količine kafe koju žena unosi u sebe i veličine njenih grudi. Do tog zaključka su naučnici iz Švedske došli potpuno slučajno, dok su u stvari radili istraživanje vezano za kancer. Rezultati ove studije kažu da je 50 posto žena podložno smanjenju grudi usled konzumiranja kofeina, a naročito su ugrožene žene sa velikim grudima.

 Pročitajte i Koliko šoljica kafe je zdravo piti na dan?

Naučnici su pratili 300 žena i njihov dnevni unos kofeina, a svakodnevno su im merili obim grudi. Ispostavilo se da konzumiranje kofeina zaista utiče na obim grudi, naravno, ne u tolikoj meri da ćete se jednog jutra probuditi i shvatiti da vam treba grudnjak za broj manji, ali dovoljno da razlika bude primetna.

Pročitajte i:  7 namirnica koje treba izbegavati u trudnoći

Pročitajte i Ovo su negativne posledice ispijanja kafe

To ne znači da treba da se u potpunosti odreknete kofeina, jer određene, male količine, pomažu u smanjivanju rizika od raka. Rizik od smanjenja grudi, s druge strane, izazvan je povezanošću rada estrogena i kofeina, zbog čega je i logično da su žene sa većim grudima, koje samim tim imaju i veće mlečne žlezde i više estrogena, ugroženije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici –  Stvar ukusa

Izvor: Žena

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.