Naslovna Članak Ovo je trik za najukusnije palačinke: Sa ovim receptom neće biti žilave

Ovo je trik za najukusnije palačinke: Sa ovim receptom neće biti žilave

17
0
palacinke.jpg

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke. 

Postupak: 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

Pogledajte i 3 proverena trika za najukusnije palačinke

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg (ni previše mekan, ni potpuno čvrst), pa ga dodajte smesi.

Pročitajte i:  Slavonci otkrili: Ovako su naše bake kiselile kupus (RECEPT)

3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: Zadovoljna

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.