Naslovna Članak OVO JE HILANDARSKI SPECIJALITET: Šaran u paradajz sosu

OVO JE HILANDARSKI SPECIJALITET: Šaran u paradajz sosu

212
0
riba-shutter.jpg

Šarana (ili neku drugu krupniju ribu) očistite, operite, isecite na krupnije komade, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju sa svih strana. Prženu ribu stavite u dublju posudu za serviranje.

Pola kilograma crnog luka isecite na rebarca i pržite na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Gotov luk izvadite rešetkastom lopaticom i stavite preko ribe.

Pročitajte i 7 saveta za prženje ribe

U posebnoj posudi zagrejte dosta ulja pa tu zručite očišćenu i izrendanu vezu zeleni i pola kilograma cvekle i ostavite da se tiho prži. Na ovo dodajte pola litra mlevenog (nekuvanog) paradajza, pa neka sve krčka dok se masa dovoljno ne zgusne. Osolite, zabiberite i dodajte malo šećera. onda ovim sosom prelijte ribu. Ovako pripremljena riba treba pre iznošenja na trpezu da odstoji petšest sati da bi lepo povukla sve sokove i mirise.

Pročitajte i:  NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE: Ručak kao najvažniji obrok kod temperamentih Italijana

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.