Naslovna Članak Ove 3 zdrave namirnice obavezno kupite čim stignete na more

Ove 3 zdrave namirnice obavezno kupite čim stignete na more

47
0
more.jpg

Ako letujete u vlastitoj vikendici na moru ili ste unajmili apartman, verovatno ćete sa sobom poneti hranu za odmor. Ove namirnice nemojte kupovati u mestu stanovanja, već pričekajte da dođete do svoje bajkovite destinacije i nabavite ih od domaćih proizvođača.

Pročitajte i Kombinacija ove dve namirnice topi salo sa stomaka (RECEPT)

1. Limun

Domaći limun teško je pronaći u prodavnicama kod kuće. Iskoristite priliku i nabavite osvežavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaći limun unaprediće ukus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro iskombinovati sa svežom ribom pripremljenom na roštilju.

2. Maslinovo ulje

Letnje salate imaće bolji ukus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Idite do prve pijace i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kulinarske majstorije. Možda ovim potezom nećete uštedeti, ali ćete dobiti proizvod koji će poboljšati ukus vaših jela. Imajte na umu da na odmoru nećete stići da potrošite veliku količinu ulja, ali svejedno kupite koju bocu viška i ponesite kao poklon članovima porodice ili prijateljima.

Pročitajte i:  ZA PORCELANSKO BLISTAV TEN: Krompir sa još dve namirnice učiniće čudo!

Pročitajte i Za savršeno zdravlje jedite ove namirnice svakodnevno

3. Sveža jaja

Jaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da biste trebali da izbegavate njihovu konzumaciju na odmoru. Ako odsedate u vlastitoj vikendici ili apartmanu, napunite frižider svežim jajima. Ovo je jeftini izbor belančevina koji se brzo sprema pa se nameće kao logičan izbor za kasne doručke ili jednostavne večere.

Letnje ukusne obroke nemoguće je zamisliti bez soli i bibera, a najbolje je kada svoje kulinarske kreacije začinite sveže mlevenim začinima koje imaju bolju aromu i ukus. Upravo zato ne zaboravite da ponesete sa sobom mini mlin za so i biber.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.