Naslovna Članak Ovako se prave najzdravije palačinke

Ovako se prave najzdravije palačinke

239
0
palacinke.jpg

Ove palačinke možete jesti u neograničenim količinama, bez griže savesti jer one su: bez rafinisanog šećera, bez laktoze, bez glutena i, najbitnije od svega – bez ubitačno dugačke pripreme. Trebaju vam doslovno dva sastojka koja, kladimo se, već imate u svojoj kuhinji, a to su banane i jaja. Po želji gotove palačinkice dekorišite voćem ili topingom. 

Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke

Recept

Jednu bananu zgnječite i dodajte joj dva umućena jaja tako da dobijete homogenu smesu. Tako je, ovo će biti sve od vaše smese: ne stavljate ni mleko ni šećer. Na tiganju za palačinke otopite malo ulja (predlažemo kokosovo jer je termostabilno i daje dodatnu slatkoću ukusu), a zatim na zagrejan tiganj stavljate smesu koju ćete peći oko minut na obe strane. Predlažemo da vam palačinke budu dosta tanke i manje od onih na koje ste navikli jer ćete ih tako lakše okretati. Videćete da su toliko ukusne da ih doslovno možete jesti same. 

Pročitajte i:  Jaja – ukusan i zdrav doručak

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: fashion.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.