Naslovna Članak Ovaj domaći napitak od 3 sastojka čisti arterije i jača imunitet

Ovaj domaći napitak od 3 sastojka čisti arterije i jača imunitet

201
0
napitak_od_3_sastojka_koji_cisti_arterije.jpg

Ovaj lek je dobar za lečenje i prevenciju zakrečenja arterija. Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima. Ovaj prirodni lek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Pogledajte i Evo kada bi trebalo da izbegavate đumbir

Potrebni sastojci za pripremu ovog prirodnog leka su:

4 cele veće glavice belog luka

4  limuna sa korom

manji koren đumbira ( 3-4cm)

2 litre čiste vode

Limun dobro operite pa ga isecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski, odnosno ukoliko je prskan, onda ga tretirajte mešavinom sirćeta i vode. Ogulite beli luk i zajedno s limunom i đumbirom ubacite u blender. Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu dodajte u metalnu posudu, sipajte dve litre vode i zagrejte sve uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pre nego što smesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i napunite u staklene boce.

Pročitajte i:  Ukusno i zdravo: Salata od celera i jabuke

Pročitajte i Čaša vode sa limunom – najzdraviji izbor za početak dana

Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Period lečenja traje 3 nedelje uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne nedelje, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda. 

Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu.

Kombinacija limuna, vode i kuvanja neutrališe miris belog luka. Pre svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lekom kako bi se talog limuna i belog luka na dnu pomešao sa sokom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: kucnilekar.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.