Naslovna Članak MERLIN MONRO IH JE OBOŽAVALA UZ ŠAMPANJAC: Jedinstveni recept najukusnijeg obroka od...

MERLIN MONRO IH JE OBOŽAVALA UZ ŠAMPANJAC: Jedinstveni recept najukusnijeg obroka od testenine!

63
0
merlinka.jpg

Jedinstveni recept za lazanje pružiće vam nezaboravno zadovoljstvo ukusa. Evo kako da ih pripremite na jedinstven način.

Sastojci:

200g mlevene junetine 

100g kobasice za pečenje 

2 čena melvenog belog luka 

2 konzerve paste od paradajza  

4 kašike osušenog peršuna 

2 kašike osušenog bosiljka 

2 kašičice soli 

3 kriške kravljeg sira 

2 jaja 

1/2 šolje rendanog parmezana 

100g rezanog mocarela sira 

1 pakovanje lazanja za kuvanje 

(Dodajte 1/2 morske soli i 1 kašiku maslinovog ulja za vodu)

Pogledajte i  Jednostavan recept za lazanje

Priprema:

Pustite da voda u velikom loncu provri.

U međuvremenu, u velikom tiganju, izmešajte mleveno meso, kobasice i beli luk. Kuvajte na srednjoj temeperaturi dok ne porumeni. Ocedite pola masti, manje, ako ne vodite računa o holesterolu. Dodajte paradajz, 2 kašike peršuna, bosiljka i kašićicu soli. Nakon dodavanja paradajza, mešavina treba da se krčka 45 minuta dok radite na drugom koraku.

Pročitajte i:  Ovi ukusni dodaci jelima imaju manje od 10 kalorija

U činiji, srednej veličine, dobro pomešati sir, jaja, parmezan, 2 kašike peršuna i još 1 kašičicu soli. 

Obarite lazanje umereno.

Za pripremu:

4 kuvane trake lazanja postaviti u dnu posude za pečenje, neka se preklapaju ako je to potrebno. Kašiku sir mešavine posuti preko traka. Rasporditi ravnomerno. Taj premaz prekrijte slojem mocarela sira. Kašiku meso/sosa pospite preko vrha.

Sa dodatnim parmezanom pospite vrh i ne štedite. Ovako pripremljene lazanje uvek možete čuvati u zamrzivaču ili ih ispecite odmah u rerni na 250 stepeni, 20-30 minuta.

Poslužite se i zalijte ih šampancem, odlično ide uz njih!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.