MENI ZA ZAPOSLENE ŽENE: Jedna osnova za 6 različitih ručkova!!!

Ukoliko želite da svakodnevno skratite proces spremanja ručka postoji način da to uradite jednostavno i lako.

Spremite osnovu koju možete koristiti za kao podlogu za svih ostalih 6 jela. Evo kako to da uradite.

U zavisnosti od broja članova domaćinstva stavljate veću ili manju količinu namirnica:

U proseku za četvoročlanu porodicu za 6 ručkova je potrebno:

-1 kg crnog luka

-1 kg šargarepe

-2 kg junetine ili svinjetine

-1 kg paprike

-1 kg paradajza

-lovorov list

-1 l soka od paradajza

-začini, so, biber

Pročitajte i: Tradicionalan i brz ručak: Ovako se pravi papazjanija (VIDEO)

Priprema:

Iseckati luk i šargarepu, ne mora da bude mnogo sitno. Iseckati meso, na kockice.Staviti da se dinsta luk i šargarepa, pa dodati meso. Zatim dodati so, biber, lovorov list i druge začine koje volite. Dodati još i povrće, papriku i paradajz. Krčkati oko sat i po u zavisnosti od toga kakvo je meso. Pred sam kraj kuvanja dodati i kuvani paradajz. Ne treba da bude previše retko...

Kad je meso gotovo skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi. Smesu podeliti u 6 kesica i ostaviti da se skroz ohladi.  

Kad je hladno staviti u zamrzivač. Svakog dana vaditi po jednu kesicu i dodavati je u povrće. Izvaditi ranije i odmrznuto staviti u povrće.

Prvi dan: U šerpu staviti osnovu i dodati grašak. Kuvati oko pola sata. Nije potrebno dodavati ništa drugo jer su već svi začini u mesu. 

Drugi dan: U osnovu dodate boraniju, kratko kuvati a potom preliti jajetom i pavlakom i zapeći u rerni.

Pročitajte i: Šampinjoni u bešamel sosu

Treći dan: Naseckati glavicu svežeg kupusa i dodati osnovu. Pred kraj kuvanja dodati suve šlive i kuvati još desetak minuta. 

Četvrti dan: Iseckati krompir na kockice i dodati mu osnovu. Kuvati na tihoj vatri oko pola sata. 

Peti dan: Staviti osnovu i dodati gotovo povrće za đuveč, kao i šaku sirovog pirinča. Kuvati oko pola sata. 

Šesti dan: Iseckati povrće za sataraš, luk, papriku, paradaj i staviti da se krčka. Dodati osnovu i za oko pola sata ručak je gotov. 

Ovako spremanje ručka domaćicama će uštedeti dosta vremena, a ukućani će biti zadovoljni jer će svakog dana imati kuvani obrok. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...