Naslovna Članak Kulinarski trikovi: Evo kada je pravo vreme da posolite jelo

Kulinarski trikovi: Evo kada je pravo vreme da posolite jelo

108
0
trik_so.jpg

Priprema hrane kod kuće je jedan od ključnih faktora zdrave ishrane i možda prva stepenica u procesu gubitka kilograma. Međutim, sigurno ste se i sami uverili kako je ponekad teško pratiti recepte ili određene savete za kuvanje. Zbog toga vam donosimo par korisnih saveta za pripremu jela

Pogledajte i Ovo je najbolji trenutak da posolite hranu (VIDEO)

Kako dozirati so i biber – Kada kuvate prema receptu, zanemarite konkretne mere za so i biber navedene u listi potrebnih sastojaka. U ovom slučaju je vaše čulo ukusa tačnija mera od kašičice. Probajte hranu koju pripremate što češće i sami procenite koja količina je potrebna. Bilo bi dobro da u svojoj kuhinji imate doze za so i biber iz kojih možete prstima uzimati željenu količinu kojom ćete pobiberiti i posoliti jelo koje pripremate. Osim što doze s rupicama često imaju premale ili prevelike rupe, mnogo teže ćete proceniti da li ste dovoljno začinili jelo.

Kada je potrebno posoliti meso – Bez obzira da li je reč o piletini, svinjetini ili ćuretini, meso je potrebno posoliti oko 8 sati pre pripreme. Tako će so potpuno prodreti u meso i osigurati sočnost i u krajnjem slučaju finije jelo.

Pročitajte i:  Arganovo ulje u službi lepote

Šta kada je jelo ipak preslano – Pokušajte da dodate sirće kako bi se kiselinom popravio ukus i jelo postalo slano-kiselo. Ako ipak ne volite kiselo jelo ili ne pripremate salatu, dodajte kašičicu meda kako bi otopila slanoću.

Pogledajte i 5 načina da spasete presoljeno jelo

Zašto je važno osušiti ribu – Vlažna površina ribe koju pripremate u dodiru s vrućim tiganjem ili roštiljem može dovesti do lepljenja za površinu posude. Ako riba ima kožu, oštrim nožem izvucite vodu koja se zavukla u kožu. Na kraju ribu možete obrisati papirnim ubrusima kako bi se potpuno osušila.

Korisno prilikom pečenja mesa – Istraživanja pokazuju da često okretanje odrezaka, komada piletine, kotleta, hamburgera i drugih komada mesa omogućava da se meso ispeče brže i ravnomernije, Zato je savet da se tanji komadi mesa poput filea okreću jednom u minut do dva, a veći komadi svakih pet do sedam minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.