Naslovna Članak Kućni čistači koje sami možete napraviti, a nalaze se u vašoj kuhinji

Kućni čistači koje sami možete napraviti, a nalaze se u vašoj kuhinji

40
0
ciscenje.jpg

Ovi prirodni čistači su pravi odabir za zaštitu životne sredine, a prilično su jeftini. Isprobajte jedan od ovih trikova.

Čišćenje stakla

Odlično za prozore i ogledala.

Potrebno je:

– 2 šolje vode

• 1/2 čaša belog sirćeta

• 1/4 čaše alkohola (70%)

• 1 do 2 kapi pomorandžinog eteričnog ulja, što daje divnu aromu

Upotreba: Izmešajte sastojke i stavite ih u sprej bocu. Naprskajte na papirni ubrus ili tkaninu, a zatim obrišite staklo. 

Napomena: Ne čistite prozore po vrućem, sunčanom danu jer se previše suši i ostavlja puno tragova.

Uklanjanje tvrdokorne prašine

Odlično za tvrdokorne mrlje na porcelanu ili emajliranom posuđu.

Sastojci

• Pola limuna

• 1/2 boraksa

Kako koristiti: Potopiti limun u boraks i tretirati površinu, a zatim Isprati. (Nije bezbedno za mermer)

Čistač za uklanjanje mirisa

Odlično za kuhinjske elemente, uređaje i unutrašnjost frižidera

Pročitajte i:  Veliko novogodišnje raspremanje: Jednostavni trikovi za čišćenje kuhinje

Pročitajte i Efikasna prirodna sredstva za čišćenje vašeg doma

Sastojci

• 4 kašike sode bikarbone

• 1 čaša tople vode

Način upotrebe: Sipati rastvor na čist sunđer i obrisati.

Uklanjanje rđe

Sastojci

• 1/4 čaše u prahu od limuna ili pomorandže

Upotreba: Za uklanjanje rđe iz unutrašnjih zidova, sipajte prašak (koji sadrži kristale limunske kiseline) u posudu za deterdžent, a zatim izvršite redovni postupak. 

Čićenje mesinga

Sastojci

• Limunov sok

• Kuhinjska so

Kako koristiti: natopiti sunđer sa sirćetom ili limunovim sokom, potom posipati soli. Lagano glancajte površinu. Isperite temeljito vodom, a zatim odmah osušite čistom mekom krpom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama– Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.