Naslovna Članak Ko kaže da dijabetičari ne mogu uživati u slatkišima? (RECEPT)

Ko kaže da dijabetičari ne mogu uživati u slatkišima? (RECEPT)

102
0
lilihip-shutter.jpg

Nakon što se osobi dijagnostikuje dijabetes, jedno od osnovnih pitanja je: da li su kolači moja prošlost? Ovo stanje posebno teško pada ljubiteljima slatkiša. Međutim, s obzirom na to da slatke đakonije nisu osnovni, niti jedini uzrok ove bolesti, postoje zamene sa kojima treba piti pažljiv i umeren. Ne morate da se odreknete slatkog, samo morate da odvojite nešto više vremena pri izboru slatkih zalogaja.

Ukoliko su slatkiši nešto bez čega jednostavno ne možete, prilagodite recepte i s vremena na vreme napravite nešto za svoju dušu. Kolači koje bi trebalo da konzumirate najčeše se razlikuju od redovnih recepata samo u zaslađivačima. Predlažemo vam ukusan kolač sa grožđicama.

Pročitajte i Prirodni recept za regulisanje šećera u krvi

Potrebno je 200 grama suvog grožđa, 70 mililitara vode, 30 grama putera, kačišica cimeta i isto toliko muskantnog oraščića. Sve kuvajte na umerenoj temperaturi oko sedam minuta. Potom dodajte 140 grama brašna, jedno umućeno jaje, 85 mililitara soka od jabuke, koji ne sadrži šećer, kašiku stevije i kašičicu praška za pecivo. Sve promešajte, sipajte u pleh i pecite pola sata na 180 stepeni. Kolač možete posuti sa izrendanom crnom čokoladom, zaslađenom stevijom.

Pročitajte i:  5 zdravih zamena za osnovne sastojke u slatkim receptima

Ono o čemu bi takođe trebalo da vodite računa jeste da ukoliko pojedete, na primer, parče torte ili neke druge slatkiše tokom dana, ne bi trebalo da jedete namirnice bogate skrobom i ugljenim hidratima. Kada čitate deklaracije na proizvodima bez šećera, obavezno birajte one koji imaju manje ugljenih hidrata, jer postoji šansa da njih ima veoma mnogo u sastavu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: maslina.rs

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.