Naslovna Članak Kako spremiti dobar posni pilav

Kako spremiti dobar posni pilav

1256
0
pilav.jpg

Idealno jelo ako postite ili se dijetalno hranite! 

Sastojci: 

200 g pirinča

200 g šampinjona

1 krompir

1 praziluk

1 šargarepa veća

peršunov list, ulje, začin so

PROČITAJTE JOŠ: Domaca pita od kupusa – cuvena kupusara

Priprema:

Na ulju propržiti seckan praziluk, dodati seckanu šargarepu, seckan krompir i šampinjone. Sve dinstati na tihoj vatri. 

Zatim dodati opran pirinač, dodati začin ili so, može i malo bibera. Naliti vodom i kuvati na veoma tihoj vatri jer pirinač hoće da zagori. 

Pročitajte i:  Danas je letnji Sveti Nikola

Pilav kuvati dok ne ispari sva voda. Pilav se može preručiti i u  đuveč i zapeći u rerni. 

Može poslužiti kao prilog ili samostalno jelo uz dodatak salate i čorbice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.