Naslovna Članak Kako se sprema sladak kupus s junetinom

Kako se sprema sladak kupus s junetinom

8094
0
kako_da_napravite_sladak_kupus_s_smesom.jpg

Bilo da je kuvan, svež, ribanac ili kiseo, kupus se često nalazi na trpezi, a obiluje i hranljivim i lekovitim sastojcima.

Evo jednostavnog recepta za sladak kupus sa junetinom:

Potrebni sastojci:

500 g junećeg mesa

1 kg svežeg kupusa

3 glavice crnog luka

2 paradajza

1 dl ulja

5 zrna bibera

1 veća šargarepa

1 paprika

1 kašika brašna

1 kašičica aleve paprike

so

Pogledajte i Zbog čega se svinjska mast preporučuje u ishrani

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i krupno isečen kupus. Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.

Pročitajte i:  Ukusno i sočno: Ovakav pileći paprikaš niste probali (RECEPT)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: opanak.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.