Naslovna Članak Kako na prirodan način da lečite zapaljenje slepog creva?

Kako na prirodan način da lečite zapaljenje slepog creva?

834
0
slepo-crevo.jpg

Zapaljenje slepog creva pojavljuje se najčešće u doba od 10. do 30. godine ali akutno zapaljenje slepog creva mogu dobiti i sasvim mala deca, a i ljudi u dubokoj starosti. Kod zapaljenja slepog creva bolovi su uvek praćeni gađenjem i povraćanjem. Stolica je uglavnom zadržana. Ima slučajeva, ali retko, da pri prvim bolovima dođe do naglog proliva. Tok bolesti može biti različit.

Napad se može stišati, bol postepeno prestaje, temperatura padne i bolesnik počinje da se oporavlja; napad je prošao bez loših posledica. Sledeći napad zapaljenja slepog creva može uskoro doći, sa ponovnim bolovima i ponavljanjem svih pomenutih znakova oboljenja. Ponekad se napad ne ponavlja po nekoliko meseci.

Pročitajte lekovita svostva kupina.

U drugim slučajevima, bolovi su od početka jaki i ne prestaju. U toku nekoliko sati, ili posle jednog do dva dana, dolazi do prskanja slepog creva i do zagnojavanja cele trbušne šupljine, što je po život bolesnika najopasnije. Momenat kad prsne slepo crevo praćen je najjačim bolom i osećanjem kao da je nož zaboden u stomak.

Pročitajte i:  Pomešajte maslinovo ulje i so i nećete osetiti bol narednih pet godina!

Znaci hroničnog zapaljenja slepog creva su teškoće u probavi, koje se javljaju povremeno a izražene su u zadržanoj stolici, osećanju punoće u želucu posle jela, gubljenju apetita, podrigivanju i nadražaju na povraćanje.

Lečenje:

Za lečenje koristi se čaj od kupinovog lista ili čaj od biljke kopitnjak (list usitnjen – 1 kašika) prelijte sa 200—300 ml ključale vode.

Neka odstoji poklopljeno otprilike sat vremena. Potom procedite i pijte 3 puta dnevno po jednu malu kašičicu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kucnilekar.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.