Naslovna Članak Kako da se čorba ne pokvari i još 10 genijalnih trikova

Kako da se čorba ne pokvari i još 10 genijalnih trikova

111
0
kako_da_se_corba_ne_pokvari.jpg

Presoljeno meso ili ulje koje prska po celoj kuhinji najava Armagedona? E, pa, odahnite. Nisu. Iako vam se ti problemi čine kolosalni i mislite da nema rešenja, setite se da rešenja uvek ima. Evo šta treba da radite u situacijama koje vas bacaju u očaj:

– Krompir u musaki biće sočniji ako ga prethodno oljuštite, isecete na kolutove i ostavite preko noći u frižideru, potopljen u mleko. Isto mleko kasnije možete da dodate ulupanim jajima i time prelijete musaku.

– Sosovi će biti zdraviji, ukusniji i gušći ako u njih dodate sitno seckanu zelen za supu i sve raskuvate.

– So se neće zgrudvati ako u teglicu dodate nekoliko zrna pirinča.

Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

– Toplu, masnu supu najbolje ćete procediti ako je presipate u sud preko čiste krpe ovlažene u hladnoj vodi. Sva masnoća zadržaće se na krpi.

– Jelo će se brže skuvati ako ga kuvate u poklopljenom sudu.

– Da ulje ili mast ne bi prskali pri prženju dodajte malo soli u posudu.

Pročitajte i:  Kako da napravite bajadera tortu (VIDEO)

– Da se čorba u letnjem periodu ne bi brzo pokvarila dok je još vrela dodajte joj “na vrh noža” sode bikarbone.

Pogledajte i 5 trikova za dobru supu

– Da pečenje ne bi zagorelo ili se presušilo prekrijte ga masnom hartijom preko koje ćete raširiti pak-papir. Isto važi i za kolače.

– Da se kiseli kupus, gulaš paprikaš i sl. dobro skuvaju i budu sočni i mekani možete ispod poklopca staviti masnu hartiju.

– Kad jelo zagori šerpu odmah skinite sa šporeta, okrenite poklopac naopako i tako poklopljenu šerpu spustite pod mlaz hladne vode desetak minuta. Jelo preručite u čistu šerpu i miris zagorelog se neće osećati.

– Presoljeno pečenje uvijte u čistu salvetu pokvašenu vodom. Preko salveta pospite malo soli, pa sve stavite u veći sud i poklopite. Posle pola sata skinite salvetu. Na njoj će se obrazovati sitni kristali soli izvučene iz pečenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: prva/kuvarica.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.