Naslovna Članak Kako da pripremite hranu pomoću kuvala za vodu

Kako da pripremite hranu pomoću kuvala za vodu

687
0
kako_da_pripremite_hranu_pomocu_kuvala_za_vodu.jpg

Evo kako možete da olakšate spremanje ručka ili večere.

1. Skraćuje kuvanje testenine

Ne morate da čekate da vam se zagreje voda u šerpi na šporetu da biste skuvali testeninu za ručak ili večeru. Skratite ceo proces tako što ćete šerpu napuniti već vrelom vodom iz kuvala, a potom pripremiti slasni italijanski specijalitet na uobičajen način. 

Pogledajte i Kako da očistite električno kuvalo od kamenca 

2. Priprema instant jela 

Kuvalo za vodu možete iskoristiti kao aparat za pripremu doručka. Vrela voda biće dovoljna za pripremu instant ovsene kaše ili za kuvanje kokošijih jaja. Uz pomoć vrele vode možete pripremiti instant supe iz kesice ili kus-kus. 

 

3. Povrćna supa gotova za pet minuta 

Kuvalo za vodu je odličan aparat za pripremu povćnih supa. U kuvalo ulijte vodu i komadiće korenastog povrća po želji poput šargarepe i celera, i pustite da se zagreva 3 do 5 minuta. Prebacite povrće u blender s nešto povrćnog bujona pa ga izmiksajte u gustu supu. 

Pogledajte i Supa iz kesice ubrzava proces starenja našeg tela!

4. Kuvanje pirinča

Izmerite 200 grama sirovog pirinča i dobro ga isperite. U kuvalo za vodu stavite pola litre vode, i pustite je da zaključa. Dodajte pirinač i poklopite. Pustite da se kuvalo automatski isključi. Nakon pet minuta ponovo uključite aparat, dodajte vode po potrebi (da pirinač ne bude suv) i pustite da se automatski isključi. Ostavite pirinač u vodi 15-tak minuta, i posle toga je spreman za jelo. Ako nije, ili volite da jedete bolje kuvano, ponovite zadnji korak još jednom.

Pročitajte i:  Sokobanjski specijalitet: "Ozrenska musaka"

Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

5. Guljenje svežeg paradajza

Ukoliko treba da uklonite kožicu sa svežeg paradajza, poslužite se ovim jednostavnim savetom. Nožićem zasecite kožicu paradajza sa zadnje strane ploda tako da se stvori slovo X. Plod stavite u vrelu vodu u kuvalo na jedan minut, izvadite paradajz iz posude, ogulite i nastavite da koristite po potrebi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Punkufer

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.