Naslovna Članak Kako da POHUJETE BEZ JAJA, i lakše OLJUŠTITE BELI LUK I KROMPIR?

Kako da POHUJETE BEZ JAJA, i lakše OLJUŠTITE BELI LUK I KROMPIR?

104
0
kuhinja.jpg

1.  Kada oljuštite krompir dobro ga isperite pod mlazom hladne vode, uz ovaj trik vaš pomfrit će biti hrskaviji i lakše svarljiv.

2.  Ukoliko želite da vaš kolač bude napravljen sa medom umesto sa šećerom, potrebno je da stavite ¾ meda u odnosu na potrebnu količinu šećera. Pored toga potrebno je i da smanjte količinu tečnosti za ¼  u odnosu na recept sa šećerom.

3.  Ukoliko vam se dogodi da nemate jaja, a želite da pohujete meso ili ribu, umesto jaja možete da koristite fino kukuruzno brašno. Na taj način ćete isto dobiti reš koricu kao da ste meso predhodno umočili u jaja pa u prezle.

Pogledajte i Bakini trikovi u kuhinji koji će vam olakšati život (VIDEO)

4.  Kada spremate testo za palačinke prvo odvojite tečne od suvih sastojaka, pa ih spojite i promešajte varjačom. Nemojte previše mešati sastojke jer ćete u tom slučaju dobiti teške i krte palačinke umesto vazdušastih.

Pročitajte i:  Zdrava poslastica: Napravite kolač sa suvim voćem

5.  Da bi brže i bolje umutili sneg od belanaca u njih dodajte nekoliko kapi limunovog soka.

6.  Beli luk i nož pokvasite pre ljuštenja i sečenja, neće se lepiti i lakše ćete ga oljuštiti i iseći.

7.  Ako pravite kolače a nemate vremena da čekate da puter omekša, izrendajte ga.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: budoar.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.