Naslovna Članak Kako da pobedite kašalj moćnim prirodnim lekom

Kako da pobedite kašalj moćnim prirodnim lekom

145
0
prirodne_obloge_protiv_kaslja.jpg

Ponekad se najefikasniji lekovi kriju u našoj kuhinji, pa vam predstavljamo recept baš za jedan takav prirodni preparat.

Reč je o oblogama na bazi meda koji se jednostavno zalepe na grudi i to samo jedno veče pre spavanja. Ovaj oblog će u samo jednom danu uspešno da izlečiti čak i najjači kašalj.

Za pripremu vam je potrebno: med, brašno i biljno ulje – u malim količinama, jer se obloge prave samo za jednokratnu upotrebu. Uz smesu biće vam potrebna i jedna salveta, zatim mala gaza i medicinska lepljiva traka. Suština ovog leka leži naravno u medu koje je odličan prirodni saveznik protiv kašlja, a njegovo delovanje je jako čak i ako se ne uzima oralnim putem.

S obzirom da je lek prilično jak pazite da oblogu ne stavite direktno na područje srca. I još nešto – kako ovaj lek utiče na lagano zagrevanje organizma, ne sme se koristiti ukoliko imate temperaturu. Potrebno je paziti i na to da osoba koja će koristiti oblogu nije alergična na med i proizvode od meda.

Pročitajte i:  10 pravila kombinovanja namirnica

Pogledajte i Med i orasi: Recepti za lekove za celo telo

Priprema je vrlo jednostavna – u malo brašna stavite još manje meda i dobro umešajte smesu da dobijete gumastu masu koju možete držati u ruci bez da se lepi za prste, a zatom joj dodajte mrvicu bilo kojeg biljnog ulja i ponovo uvaljajte u brašno – kao da ga panirate.

Pobrašnjenu smesu prvo zamotajte u salvetu pa potom u gazu i tako zalepite na grudi, ili na leđa. 

Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa

Izvor: vesti-online.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.