Naslovna Članak Kako da napravite domaći maslac

Kako da napravite domaći maslac

94
0
kako_da_napravite_organski_maslac.jpg

Uz ove savete možete ga napraviti sami kod kuće.

Za domaći maslac vam je potrebno: 

– 400 g slatke pavlake 

– prstohvat morske soli 

Pogledajte i Za najukusnija jela: Ovako se pravilno koristi maslac

Priprema: 

Stavite pavlaku u blender, i mutite oko 10 minuta. Pavlaka će se prvo pretvoriti u gusti šlag. Nastavite da mutite dok masa ne postane zrnasta, a maslac ne počne da se razdvaja od mlaćenice. Po želji posolite.

Sastružite maslac sa stranica blendera, stavite ga u cediljku i ocedite svu mlaćenicu. Cediljku stavite pod hladnu vodu. Laganim pokretima promešajte maslac pod vodom dok voda ne postane prozirna, a iz maslaca ne izađe sva dodatna tečnost. Višak vlažnosti izvucite pritiskom maslaca o dve kašike ili viljuške.

Pročitajte i:  SMRDIBUBE SU OKUPIRALE I VAŠ DOM: Evo kako da ih se rešite uz pomoć namirnica koje imate u kuhinji!

Tako pripremljeni maslac stavite u teglu, pa odložite u frižider ili zamrzivač. Organski maslac ima rok trajanja od nekoliko meseci. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Punkufer

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.