Naslovna Članak Kako da na 4 načina proverite koliko je lubenica sveža

Kako da na 4 načina proverite koliko je lubenica sveža

105
0
lubenica.jpg

Lubenica prerezana napola koja služi kao ogledni primerak u prodavnicama nikada ne bi trebala biti jedino merilo za kupovinu čitave lubenice.

Naime, neupućenost u osnovne karakteristike sveže i zrele lubenice nerietko završi razočarenjem nakon što je donesemo kući i isprobamo sadržaj.

Pročitajte i Najbrži način sečenja lubenice (VIDEO)

No uz nekoliko pravila lako ćete među gomilom zelenih lopti pronaći onu sočnog sadržaja:

1. Šare na lubenici odaju njenu starost, stoga uvek birajte onu sa svetlijim šarama jer takve su zrelije, samim tim ukusnije i sočnije. Osim toga strana na kojoj je lubenica ležala na zemlji treba biti žute boje, bela pak ili svetlozelena boja znak su nedovoljno zrelog ploda. 

Pročitajte i:  Letnja poslastica: Osvežavajući rolat sa borovnicama (VIDEO)

2. Obratite pažnju na težinu lubenice, ukoliko je za veličinu neočekivano lagana znači kako je njen sadržaj suv i nema dovoljno soka. 

3. Ukoliko lubenica ima peteljku i ona vam može biti merilo svežine, naime zavinuta peteljka znak je zrelog i svežeg sadržaja.

4. Zvuk sočne lubenice treba da odzvanja, stoga je uzmite u ruke i člankom prsta kuckajte po njoj sa svih strana, ukoliko je zvuk tup, ne kupujte. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.