Naslovna Članak Kako da izlečite proširene vene pomoću paradajza

Kako da izlečite proširene vene pomoću paradajza

87
0
kako_da_izlecite_prosirene_vene_uz_pomoc_zelenog_paradajza.jpg

Većina ljudi je upoznata sa  korisnim svojstvima paradajza, ali nisu svi upućeni u to, da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti proširene vene.

Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Pogledajte i Recept za proširene vene: Mešavina ova 2 sastojka će otkloniti bolove

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih  na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.

Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Posle dve nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će  početi da blede. Vremenom  će nestati  kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Pročitajte i:  NIKAKO ne bacajte lišće šargarepe, a evo i ZAŠTO!

Pogledajte i Čudotvorno ulje lovora – umiruje, smanjuje bolove, leči proširene vene, akne i bubuljice

Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom

Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Posle paradajz zameniti drugim. Ovu proceduru je poželjno raditi uveče ili noću. Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga raditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju. Osim toga, paradajz poseduje  flavanoide koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Uspešna žena

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.