Naslovna Članak ISKORISTITE VITAMINE: Da li voće jedete pogrešno?

ISKORISTITE VITAMINE: Da li voće jedete pogrešno?

62
0
voce.jpg

Sezona je najukusnijeg voća primamljivog ukusa i mirisa. Voće obiluje bogatstvom mineralnih sastojaka i ima presudnu ulogu u očuvanju zdravlja.

Međutim, moramo znati pravilo kako ga, i kada kesti. Osnovno pravilo je da voće treba jesti na prazan stomak. 

U suprotnom doći će do zastoja sistema za varenje i ne da niej korisno, već može delovati i štetno za organizam.

Pročitajte kako da iskoristite prezrelo voće.

Zato voće nikada ne jedite u kombinaciji sa drugim namirnicama jer prouzrokuje nadutost tj. oslobađanje kiselina. Ipak, ovo ne važi za jabuku.

Neka prođe od obroka najmanje pola sata, a pre obroka ne uzimajte voće 2 sata. Izbegavajte da konzumirate u velikim količinama, naročito kiselo voće.

Pročitajte i:  Ove delove voća i povrća pri čišćenju bacamo, a jako su zdravi i jestivi

Najbolje rezultate i efekat daje sirovo i sveže voće.

Imajte u vidu da jedna jabuka dnevno smanjuje rizik od nastanka karcenogenih oboljenja, srčanog i moždanog udara. Trešnje štite srce, breskva pospešuje digestivni trakt, kajsija regučiše pritisak…

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.