Naslovna Članak Fenomenalan trik: Kako da proverite da li je nestajalo struje dok niste...

Fenomenalan trik: Kako da proverite da li je nestajalo struje dok niste bili tu i da li vam se hrana u zamrzivaču pokvarila

72
0
frizider.jpg

Većina ljudi jednom do dva puta godišnje napusti svoje kuće i stanove da ode na odmor koji podrazumeva duže putovanje. Bilo da su razlozi odlazak na more, skijanje ili nešto treće, svi su izloženi jednom problemu…

Osim što njihove kuće (u najgorem slučaju) mogu postati meta lopova, problem je i što ne znate šta se tačno događalo dok vas nije bilo, a recimo nestanak struje može prouzrokovati i brojne druge posledice kojih niste odmah svesni.

Pogledajte i OPASNO PO ZDRAVLJE: 8 potencijalnih opasnosti koje vrebaju iz hrane ako je ne čuvate kako treba

Čak i ako primetite da struje stvarno nije bilo, ne možete znati koliko je dugo nije bilo. Ako je u pitanju duži period može doći i do odmrzavanja hrane, a to znači i do njenog kvarenja. To može biti posebno opasno.

Pročitajte i:  Kako da uzgajate beli luk u saksiji?

Ipak, postoji način da otkrijete da li je vaša preostala hrana pokvarena.

Potrebni su vam čaša, novčić i voda. Čašu napunite vodom i zaledite je, nakon toga na vrh stavite novčić i ponovno sve vratite u zamrzivač. Ako se kovanica nakon vašeg povratka i dalje nalazi na površini leda, znači da se u zamrzivaču nije ništa odmrzavalo.

Ako se novčić nalazi duboko u ledu ili na samom dnu čaše, znači da su se namirnice u zamrzivaču odmrzavale pa ponovo zaledile i da bi bolje bilo da je bacite i ne jedete.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: joomboos.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.