Naslovna Članak Evo koji su razlozi zbog kojih treba da jedemo ljute paprike

Evo koji su razlozi zbog kojih treba da jedemo ljute paprike

87
0
papricica.jpg

U paprikama koje su ljute nalazi se sastojak kapsacin koji blagotvorno deluje na zdravlje.

Pored tohga što prilikom mršavljenja i pospešuje probavni trakt, oni koji jedu zaljućenu hranu osećaju se sitije, jer organizam registruje sitost na vreme.

Pročitajte sve o ljutoj papričici.

Kapsacin iz paprike podiže telesnu temperaturu i ubrzava sagorevanje masti, samim tim snižava loš holesterol i čisti krvne sudove i poboljšava cirkulaciju.

Takođe, istraživanja su dokazala da se ljutim papričicama vrlo uspešni reguliše nivo glukoze u krvi, a teorija nalaže da je odlična preventiva za kancerogene bolesti.

Pročitajte i:  Recept za početnike: Kako da napravite sataraš ili bećarac (VIDEO)

Svakako, ljuta hrana je zdrava i povećava šanse za duži život, pokazalo je istraživanje sa Hradvarda.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.