Naslovna Članak Evo kako možete napraviti ukusan roštilj i bez roštilja

Evo kako možete napraviti ukusan roštilj i bez roštilja

1231
0
rostiljanjeaps.jpg

Uložite u kvalitetan grill tiganj.

Nabavite tiganj od livenog gvožđa koje se dobro zagreva i koji može ravnomerno da raspoređuje toplotu. On će se pobrinuti za “tragove” roštilja na hrani i dobro pečeno jelo za kojim tragate.

Takođe, ovakav rezultat može se dobiti i sa grilom (pločom za pečenje), koja izgleda gotovo poput tiganja, osim što nema ručku i nije “podignut”.

Odlična stvar je što na ovome možete pripremiti i palačinke sledeće jutro!

Saznajte i 8 pravila za dobar roštilj

Iskoristite svoju rernu.

Ako ne želite da zadimite kuhinju, roštiljanje u rerni je najbolji izbor. Gornji grejač koji se nalazi u vašoj rerni je ustvari “obrnuti” roštilj, s obzirom da greje od gore, za razliku od roštilja, koji greje ispod. Ovom metodom nećete dobiti nikakve tragove roštiljanja na hrani, ali je tako možete blago zapeći.

Grejač se razlikuje od rerne do rerne, ali je najbolji način hranu postaviti 15-ak centimetara od grejača. Hranu stavite na rešetku i ispod nje lim za pečenje. Okrenite hranu na pola pečenja kao što radite i za vreme pripreme roštilja. Većinu hamburgera i odrezaka, peći ćete 4 do 5 minuta sa svake strane.

Pročitajte i:  Meso, sir, riba: 7 znakova koji ukazuju na preterani unos proteina

Saznajte i Otkrivamo tajne najukusnijeg roštilja

Pojačajte ukus roštilja s pravim sastojcima.

Definitivno će biti primetan nedostatak dima pri pripremi hrane na tiganju ili u rerni.

Dobre su vesti što ukus roštilja možete postići dodavanjem drugih sastojaka. Dolivanjem soseva za roštilj ili dodavanjem čili praha daćete mesu ukus dima.

Ukoliko želite miris dima, a da hrana ne bude previše ljuta, umesto čilija i sosa za roštilj stavite dimljenu papriku u prahu koja dolazi u blagoj, gorkoslatkoj ili ljutoj varijanti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: dnevnik.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.