Doručak za ljubitelje HRONO ISHRANE: HELJDA SA PRŠUTOM!

Ako ste ljubitelj zdravih obroka ovaj doručak biće idealan za vas. Zrno celih žitarica je nešto što je odličan izbor kad je doručak u pitanju.

Evo kako da ovu dobro poznatu žitaricu pripremite da bude veoma ukusna i da vaš organizam bude sit.

Potrebno je:

1 šolja heljde

1 kiselo mleko

5 kriški pršute

2 kašike semenki golice

2 kašike semenki suncokreta

so

malo limunovog soka

Pročitajte i: 6 savršenih ideja za hrono doručak

Postupak:

Heljda kao i sve druge žitarice treba da se potope dan pre kuvanja. Dobro operite heljdu, stavite u posudu i nalijete vodom. Neka prenoći. Ujutru prospite vodu i još jednom operite zrna. Nakon toga heljda je spremna za kuvanje. 

Nakon što voda provri kuvajte oko 5 minuta. Potom ostavite pokriveno još oko 10 minuta da zrno nabubri. 

Procedite i dodajte kiselo mleko, sitno seckanu pršutu i semenke. Služite uz salatu dok je još topla. 

Ovaj obrok bi trebalo da vas drži dugo sitim. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...