Naslovna Članak Domaćinski đuveč iz rerne

Domaćinski đuveč iz rerne

4436
0
domacinski_duvec_iz_rerne.jpg

Potrebno:

5 komada većih paprika

3 glavice luka

3 šake pirinča

4 – 5 paradajza srednje veličine

pola veze peršunovog lišća

1 puna kašičica suvog začina

malo bibera

so po ukusu

1/2 dcl ulja ili po ukusu ako volite masnije

Pogledajte i Kako da napravite pileću krem čorbu (VIDEO)

Priprema:

Luk iseći na tanka rebra, dodati suvi začin i izdinstati na ulju. Zatim dodati iseckanu papriku i paradajz koji možete prethodno oguliti.

Dok se povrće krčka oprati pirinač i ubaciti da se sve zajedno kuva. Naliti vode da tek malo prekrije, da bi pirinač mogao da omekša.

Pročitajte i:  Mali kućni trik: Saznajte da li vaša rerna peče ravnomerno

Kada je pirinač malo omekšao, začiniti još po ukusu, dodati iseckan peršun. Sve to preručiti u podmazanu vatrostalnu ili zemljanu posudu, pokriti i kratko zapeći u rerni. Otprilike je gotovo za najviše 20 minuta.

Savet: I naravno ako volite ljuto, obavezno dodajte i malo iseckane feferone. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.