Naslovna Članak Domaće krofne punjene vanila kremom

Domaće krofne punjene vanila kremom

189
0
krofna.jpg

Ako volite krofne onda jednostavno morate isprobati ovaj recept.

Potrebni sastojci:

Za testo

125 ml mleka

25 g svežeg kvasca

2 kašike šećera

250 g pšeničnog brašna

malo soli

1 jaje

2 žumanca

30 g otopljenog putera

Za kremu

1/2 mahune vanile

250 ml mleka

1/2 pudinga od vanile

3-4 kašike šećera

100 g maskarpone sira

Pogledajte i recept za Bakine krofne

Priprema:

Za početak napravite testo. Zagrejte mleko da bude mlako, sipajte u posudu, dodajte izmrvljen kvasac, kašiku brašna i kašiku šećera, promešajte i ostavite 15 minuta da se kvasac digne. U međuvremenu u jednoj posudi pomešajte brašno i so. Jaje i žumanca umutite sa šećerom. U posudu sa brašnom sipajte kvasac, promešajte varjačom pa dodajte i jaja. Umesite testo i dobro ga izradite rukama, oko 15 minuta, pa dodajte i otopljen maslac. Još jednom dobro umesite, oblikujte loptu i stavite u čistu posudu. Ostavite da testo nadolazi 1 – 1,5 sat.

Za kremu, mahunu vanile prepolovite na dva dela i sa jednog sastružite semenke i stavite u šerpicu. Od ukupne količine mleka odlijte malo da sa njim umutite puding i šećer. Ostatak sipajte u posudu sa vanilom i stavite na šporet da provri. Kad proključa sipajte puding i mešajte žicom da se ne stvore grudvice i ostavite da krčka dva minuta. Gotov puding istresite u čistu posudu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se hladi. U hladnu kremu umutite maskarpone sir i ostavite da se hladi.

Pročitajte i:  Nikad jednostavnije predjelo za pripremu: Čips od kačkavalja

Pogledajte i 3 trika za savršene krofne

Nakon što se testo diglo, premesite ga i razvaljajte oklagijom na brašnjavoj površini, da bude debljine oko 2 centimetra. Od brašna, pomoću nekog kalupa dimenzija 5 cm izrezujte krugove i ostavite ih da se dižu još 30 minuta. 10 minuta pre kraja dizanja u veliku šerpu sipajte oko litar ulja i stavite da se greje, trebalo bi da dostigne temepraturu 180stepeni. U zagrejano ulje stavljajte krofne, ali da u ulje prvo ide gornja strana. Pecite po 1-2 minuta sa svake strane pa vadite šupljom kašikom na kuhinjske ubruse da upiju višak masnoće.

Sa strane svake krofne napravite malu rupu i pomoću kuhinjskog šprica napunite krofne kremom. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Lifepressmagazin

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.