Naslovna Članak Dijeta za svaki deo tela: Oslobodite se masnih naslaga zauvek

Dijeta za svaki deo tela: Oslobodite se masnih naslaga zauvek

93
0
dijeta1.jpg

Ruke – u zoni pazušnih jama, često se skupljaju masne naslage zbog kojih se ustručavamo da nosimo bluze i haljine bez ruku. Pored prirodnog procesa starenja zbog kojeg elastičnost kože u ovoj zoni slabi, često je gojaznost u ovom predelu posledica usporenijeg rada štitne žlezde, piše Lovesensa.

Savetuje se da izbegavate u ishrani sve prerađevine soje (na primer, soja sos), ali i jagode, kupus, brokoli i breskve, a da u jelovnik češće uvrstite losos, luk, džigericu, tunjevinu, integralne žitarice i orašaste plodove. Najvažnije od svega je da se zaštitite od stresa i frustracija.

PROČITAJTE JOŠ: DASH režim ishrane: Jelovnik koji vraća pritisak u normalu

Gojazne mišice – mogu biti posledica manja testosterona. Preporučuje se laneno seme, avokado i losos, a posebnu pažnju treba da obratite na dobar san. Endokrinolozi će vam preporučiti da se nipošto ne izgladnjujete, a značaj redovnog seksa i apsolutnog izbegavanja stresa ne može se dovoljno naglasiti.

Pročitajte i:  Evo kakve probleme sa zdravljem uzrokuje prevelika konzumacija mesa

Kukovi i butine – masne naslage u ovom području često su posledica visokog nivoa estrogena. Izbegavajte alkohol, bezalkoholna gazirana pića, kafu i sredstva za umirenje, a pojačajte dozu jogurta u jelovniku, kao i količinu povrća, voća i integralnih žitarica na svom meniju.

Struk – širi obim struka ukazuje na moguće jače lučenje insulina. Uključite u ishranu što više brokolija, ribe i morskih proizvoda, začinite jela ljutom papričicom a u slatkiše dodajte dosta cimeta, a najbolje je da kolače zamenite borovnicama i brusnicama. Svakodnevno pijte zeleni čaj. Za vas je idealna hrana hleb od integralnog brašna, a zaboravite na alkohol, bezalkoholna pića i prženu hranu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.