Naslovna Članak Dijeta sa grožđem – za 6 dana do 4 kg manje

Dijeta sa grožđem – za 6 dana do 4 kg manje

113
0
dijeta_sa_grozdjem.jpg

I belo i crno zrnevlje sadrži bioflavonid koji poboljšava razmenu materija, čisti krv i ćelije. Vitamini B grupe jačaju nerve, neguju kožu i kosu, vitamin E pomaže srcu i krvotoku, gvožđe izgrađuje krv, kalcijum se “brine” o kostima, jod i mangan aktiviraju hipofizu, voćna kiselina i enzimi pojačavaju rad bubrega, a sve zajedno pogoduje crevima i oslobađa organizam od holesterola.

Pogledajte i Šta je zdravije crno ili belo grožđe?

Kad kupujete grožđe, birajte ono sa tankom opnom i isključivo sa svežom peteljkom, a zrelo belo grožđe je prepoznatljivo po žućkastoj boji zrna. 

Primer jelovnika

Prvi dan

Podelite 1,2 kg ovog voća na porcije i svaka dva do tri sata pojedete po 200 grama.

Napomena:

Prvog dana ne smete da jedete ništa drugo osim grožđa.

Drugi dan

Doručak: 200 g grožđa, šolja čaja bez šećera

Užina: kriška crnog hleba, kriška mladog kravljeg sira, 200 g grožđa

Ručak: tanjir čorbe od povrća

Užina: 200 g grožđa, po izboru belog ili crnog

Večera: 150 g šampinjona, 250 g belog pilećeg mesa (šampinjone i meso izdinstajte na maslinovom ulju)

Pogledajte i Lako do savršenog tela: Dijeta “Tri jabuke”

Treći dan

Pročitajte i:  Ovo su voćke koje sadrže najviše šećera

Doručak i užine isti su kao drugog dana.

Ručak: tanjir supe od brokolija, 250 g kuvanog krompira

Kada obarite brokoli i krompir, možete zajedno da ih izmiksate u blenderu i pojedete kao supu s povrćem.

Večera: 250 g salate od tunjevine i paradajza, 200 g grožđa

– 125 g mladog kravljeg sira

– pomorandža

– parče dvopeka

Četvrti dan

Doručak i užine su isti kao i prethodnog dana.

Ručak: tanjir supe od celera, 200 g obarenog pirinča

Večera: 250 g dinstane pileće džigerice, kriška integralnog hleba, 200 g grožđa

Pogledajte i Hit dijeta: Voće za doručak, torta za večeru

Peti dan

Doručak i užine su isti kao i prethodnog dana.

Ručak: tanjir supe od praziluka

Večera: 250 g različitih vrsta sira, 200 g grožđa

Šesti dan

Doručak i užine su isti kao i prethodnog dana.

Ručak: tanjir krem supe od šargarepe

Večera: 250 g plodova mora (ispecite na roštilju), porcija zelene salate, 200 g grožđa

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Novosti
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.