Naslovna Članak Brzo i sočno: Zapečeni karfiol u belom kremastom sosu (RECEPT)

Brzo i sočno: Zapečeni karfiol u belom kremastom sosu (RECEPT)

535
0
karfiol.jpg

Mi vam danas donosimo recept za zapečeni karfiol. Ovo jednostavno i sočno bezmesno jelo može se jesti samostalno, a može biti i prilog. 

Sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 1 jaje

– 2,5 dl pavlake za kuvanje

– 1 šoljica prezli

– 1 kašika ulja

– 150 g rendanog sira po želji

– so, biber

Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu

Priprema:

Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvetove. U prokuvanu vodu stavite razdvojene cvetove karfiola i kuvajte oko 15-tak minuta dok ne postanu mekani. Vatrostalnu posudu premažite sa kašikom ulja i posipajte sa dve kašike prezli. Na prezle rasporedite cvetove karfiola.

Pročitajte i:  JESENJA POSLASTICA: Uz pomoć ovog TRIKA odaberite i spremite najukusnije KESTENJE!

U činiji pomešajte pavlaku, jaje, sir, ostatak prezli  i začinite sa solju i biberom po želji. Dobivenu smesu raspodelite po cvetovima karfiola u vatrostalnoj posudi.

Jelo zapecite u rerni na 200 oko 20-25 min.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.