Naslovna Članak Banatski svinjski paprikaš koji oduševljava turiste širom sveta

Banatski svinjski paprikaš koji oduševljava turiste širom sveta

4096
0
paprikas-shutter.jpg

Oduvek se u Banatu dobro jelo baš! O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu i domaćinu, povazdan servira ogromne količine hrane. A takvih priča ne bi ni bilo da nije bogate kulinarske tradicije kojoj Banat, kao i cela Vojvodina, kroz vekove ima. Po tome je kuhinja Banata zaista jedinstvena u Srbiji.

Sastojci:

-svinjsko meso 1 kg

– crni luk 3 glave

– krompir 0,5kg

– mlevene slatke paprike 3 supene kašike

– biber 2 kafene kašike

– mleveni kim po želji

– masti malo

– začin

Pročitajte i:  TIKVICE KAO ČIPS : Zanimljivo predjelo koje ne zahteva veliku pripremu

Pročitajte i Gurmanski riblji paprikaš

Priprema:

Luk isečemo na kockice i stavimo da se dinsta na malo masti.

Kad se luk omekša,dodamo meso,mlevenu slatku papriku,posolimo,sipamo vode da pokrije meso i ostavimo da se kuva.

Kada meso omekša,dodamo krompir isečen na kockice ,mleveni biber,mleveni kim i kuvamo dok se krompir skuva.

Uz gotov paprikaš obavezno služimo kiseli kupus kao salatu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.