Naslovna Članak Ako jedete ovu hranu izgledaćete deblje

Ako jedete ovu hranu izgledaćete deblje

93
0
zbog_ovog_voca_cete_izgldati_deblje.jpg

Ukoliko prestanete sa konzumiranjem ovog voća možete da smanjite nadutost stomaka.

1. Jabuka

Jabuke su snažan antioksidans i izvrsna namirnica za “ubijanje” gladi. Međutim, isto tako jabuka je voće koje najviše utiče na nadutost jer je prepuno fruktoze, voćnog šećera koji većina ljudi vrlo teško probavlja.

Šećer usporava proces probave hrane koja počinje da oslobađa gasove, zbog kojih stomak naglo naraste. Ako želite da ipak pojedete zdravu jabuku, pojedite samo pola i žvaćite je temeljno i polako. Drugu polovinu pojedite za pola sata do sat vremena.

Pogledajte i Za ravan stomak: Napitak koji uklanja nadutost

2. Kruška

Osim što su vrlo ukusne i sočne, kruške su prijatelj vaše linije. Sadrže pektin – prirodno biljno vlakno koje pomaže kod snižavanja holesterola i stvara osećaj sitosti.

Ali isto tako, kruške sadrže i malu količinu sorbitola – šećernog alkohola koji u malim količinama reguliše probavu, ali je i teško probavljiv pa kod velikog broja osoba osetljivih na ovaj sastojak izaziva nadutost.

Pogledajte i Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka

3. Trešnje, grejpfrut i ananas

Pročitajte i:  Konzumiranje oraha pre obroka smanjuje osećaj gladi

Mnogima omiljeno sezonsko voće, ukusne i sočne trešnje savršen su dezert, ali baš kao i mango, grejpfrut i ananas sadrže velike količine šećera. Voćni šećer teško se probavlja i zbog toga dugo ostaje nesvaren u organizmu.

Zbog toga, baš kao i kod jabuke, u crevima započinje proces fermentacije koji osim nadutog stomaka može izazvati gasove i grčeve u stomaku.

Pogledajte i 6 namirnica koje smanjuju nadutost stomaka

4. Sušeno voće

Suvo grožđe, ribizle i suve šljive idealna su slatka grickalica za sve one koji održavaju liniju ili se bore protiv viška kilograma, a onima koji pate od zatvora pomažu da se olakšaju.

Međutim, zahvaljujući vlaknima i velikoj količini šećera, zbog suvog voća brzo ćete se naduvati poput balona. Fermentacijom se u crevima oslobađa velika količina gasova koja uzrokuje ovaj nepoželjan efekat i zato je ovo voće dobro kombinovati uz velike količine vode.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.