Naslovna Članak 5 poznatih mama koje su tokom trudnoće ostale veganke i vegetarijanke

5 poznatih mama koje su tokom trudnoće ostale veganke i vegetarijanke

55
0
5_poznatih_mama_koje_su_tokom_trudnoce_ostale_veganke_i_vegetarijanke.jpg

Veganska ishrana tokom trudnoće je sigurna, ukoliko se unose svi važni nutrijenti kao što su: kalcijum, gvožđe, proteini, folna kiselina i vitamin B12.

Keri Andervud

Ova „poznata  mama“ koja je odrasla na farmi, vegetarijanka je od rane tinejdžerske dobi. Za vreme trudnoće Keri Andervud  je ostala verna ishrani bez mesa, ali njena veganska ishrana je više naginjala na vegetarijansku.

Pogledajte i 5 navika koje bi trebalo da usvojimo od vegetarijanaca

Hilaria Boldvin

Alek Boldvin i njegova supruga, instruktorka joge Hilaria Boldvin dočekali su prinovu 2013 godine. Hilaria je veganka i ne jede meso, ali doktor joj je savetovao unos hrane s niskim nivoom žive poput ribe. Premda je u svoju ishranu po uputstvu doktora uključila morsku hranu, većinu nutrijenata je dobila iz tofua, tempaha i velikih količina mahuna kao i celovitih žitarica.

Natali Portman

Dobitnica Oskara Natali Portman, počela je u ranoj dobi s veganstvom, ali onda se vratila na vegetarijanstvo za vreme svoje prve trudnoće. Portman je navela da je razlog povratka vegetarijanstvu bila silna trudnička želja za određenim mlečnim proizvodima i jajima, stoga je ona odlučila da sluša potrebe svog tela.

Pročitajte i:  Evo zašto nikako ne bi trebalo da jedete na brzinu

Pogledajte i Šta je zajedničko Albertu Ajnštajnu i Adolfu Hitleru?

Emili Dešanel

Zvezda serije Bones, Emili Dešanel progovorila je o održavanju veganske ishrane za vreme trudnoće sa svojim prvim detetom. Za glumicu je najveći izazov bio uneti odgovarajuće količine vitamina B12 i omega 3 kiselina. Kako bi zadovoljila svoju potrebu za tim nutrijentima, glumica je konzumirala veganske dodatke ishrani od algi.

Ališa Silverston

Ališa Silverston postala je veganka pre 16 godina, nakon što je odlučila da se bori kao aktivistkinja za prava životinja. Silverston smatra da joj je veganska ishrana poboljšala zdravlje i izgled kože. Ne samo da je ostala veganka za vreme trudnoće sa svojim sinom, već je i njen sin prihvatio vegansku ishranu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.