Naslovna Članak 5 grešaka koje treba izbegavati kada kupujete, čuvate, i pripremate pečurke

5 grešaka koje treba izbegavati kada kupujete, čuvate, i pripremate pečurke

87
0
pecurke.jpg

1. Kupujete upakovane pečurke

Ako je ikako moguće, izbegavajte kupovinu upakovanih pečuraka, i kupujte ih na meru, tj. komad. Ne samo da to omogućava da kupite samo onoliko koliko vam treba, već su takve pečurke obično jeftinije. Takođe ćete moći lakše da ih pregledate i bićete sigurni da kupujete one najbolje.

2. Čuvate ih u plastičnoj kesi

To okruženje je zapravo previše vlažno za pečurke, i takvo skladištenje može dovesti do toga da postanu mekše i ubuđaju se brzo.

Savet: Čuvajte pečurke u otvorenim papirnim kesama u glavnom odeljku frižidera. To će im omogućiti cirkulaciju vazduha i upijaće višak vlage.

Pogledajte i Zbog čega su pečurke dobre za vaše zdravlje

3. Držite ih blizu smrdljivih hrane

Pečurke imaju tendenciju da apsorbuje mirise iz drugih namirnica, tako da je najbolje da ih držite podalje od svega što ima jak miris u frižideru.

Savet:  Držite pečurke dalje od namirnica kao što su biljke, sir i ljuta hrana.

4. Ne čistite ih pravilno

Kako ćete očistiti pečurke zavisi od toga kako planirate da ih koristite. Pošto pečurke upijaju vodu kao sunđer, jednostavno ispiranje kao sa drugim povrćem neće dati prave rezultate.

Pročitajte i:  Pohovane tikvice sa parmezanom i susamom iz rerne (VIDEO)

Savet: Ako planirate da jedete sirove pečurke nemojte ih ispirati – jer ne želite vlažne pečurk u salati. Umesto toga, koristite suv papirni ubrus da uklonite prljavštinu. Ako su pečurke posebno prljave, onda možete lagano nakvasiti ubrus pre čišćenja.

Pogledajte i 6 recepata za pikantna jela sa šampinjonima

5. Pretrpavate tiganj i koristite malo ulja pri kuvanju

Opet ponavljamo, niko ne voli vlažne pečurke, ali ako ubacite sve vaše pečurke u mali tiganj da ih pržite, to je upravo ono što ćete dobiti. Pečurkama je potreban prostor da bi se lepo ispržile i isparavale kako bi dobile braonkastu boju.

Pečurkama je takođe potrebno dovoljno ulja, bez obzira da li je jestivo ulje ili maslac, da bi se pravilno karamelizovale. 

Savet: Odaberite posudu koja je dovoljno velika da pečurke stanu u jednom sloju i ne bojte se da koristite više ulja ili maslaca. Kuvajte ih na srednjoj ili visokoj temperaturi, tako da voda može brzo da isparava, čime pečurke postaju braon.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.