Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Istraživanje: U mraku se manje pojede

Rezultati istraživanja ukazuju na to da ukoliko jedete u mraku možete da izgubite suvišne kilograme.

U čemu je tajna savršene salate

Salata može biti kraljica obroka ako se pripremi na pravi način.

Sve što niste znali o lubenicama

Možete je jesti u salatama, samu ili u koktelima, a prava je bomba zdravlja. Koliko znate o lubenicama?

Aktuelno

Sladak kupus u paradajz sosu

Ovo zdravo varivo može biti jednako ukusno ako se pripremi bez mesa.

Jogurt kolač s bobicama

Osvežavajuć, ali i veoma slastan kolač s bobičastim voćem.

Špagete u belom sosu sa tikvicom

Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu ručka ovo je recept za vas.

Punjeni kupus iz rerne

Kupus i slanina su izuzetno pikantan spoj, zato je ovo jelo prava poslastica za gurmane.

Inicijalizacija u toku...