Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

(VIDEO) Igla ispod praga donosi neočekivani obrt u filmskoj industriji

Ekipa filma "Igla ispod praga" pokušala je da objasni konstantno pitanje religije i sujeverja.

Lek protiv mamurluka po savetu poznatih

Na mamurluk nisu imune ni svetske zvezde, a evo nekoliko trikova koje oni primenjuju u tim neprijatnim situacijama.

Istraživanje: Da li su jaja zaista zdrava?

Saznajte rezultate najnovijeg istraživanja o omiljenoj namirnici.

Aktuelno

Brza slana torta sa spanaćem i sirom

Napravite mali zaokret u spremanju torti! Oduševite svoje ukućane slanom tortom sa spanaćem i sirom.

Riblji bećarac

Vrstu ribe za ovo pikantno jelo izaberite prema svom ukusu.

Domaća sangrija

Napravite osvežavajući alkoholni napitak i ostetite autentični ukus neodoljive sangrije.

Crno-bele kuglice

Lako i brzo do ukusnih kolačića.

Inicijalizacija u toku...