Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Čudesni napitak za mršavljenje: Ukusnim pićem do ravnog stomaka

Ovaj dijetalni recept britanskog homeopate daje odlične rezultate.

Novi pakleni kuvar - Jovica Jovičić

Popularna emisija "Paklena kuhinja" na Prvoj televiziji od 17. aprila biće u rukama srpskog gastronoma svetskog glasa Jovice Jovičića.

Kako da poboljšate ukus kuvanog pirinča

Običan kuvani pirinač može biti pikantniji i ukusniji. Evo na koji način to možete da postignete.

Aktuelno

Sarmice od kupusa i kikirikija

Zanimljiva kombinacija mesa i kikirikija daje egzotičnu notu sarmicama.

Čokoladna torta sa jagodama

Jagode se odlično slažu sa čokoladom i daju torti osvežavajući ukus...

Sutlijaš

Ova klasična poslastica, omiljena među svim generacijama, može da se obogati raznim voćem i prelivima po želji.

Karamel mafini

Rastopljena karamela čini ove mafine sočnijim.

Inicijalizacija u toku...