Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Feng šui vam garantuje da novi raspored u kuhinji donosi SREĆU!

Ukoliko želite da postignete unutrašnji balans i mir, pratite feng šui metode u vašoj kuhinji.

Zbog čega je dobra kurkuma

Vreme je da kurkumu uvrstite u svakodnevnu ishranu.

Kako se pravi vojvođanska božićna česnica

Česnica je neizostavan deo Božićne trpeze, a u Vojvodini se priprema u slatkoj verziji, kao suva pita sa orasima.

Ideje za brzi ručak bez kuvanja

Pogledajte predloge 3 nutritivno bogata i ukusna recepta za koje vam nije potreban šporet.

Aktuelno

Uskršnja salata od jaja

Napravite ukusnu salatu bez muke.

Glazirani bataci

Osetite duh istoka uz kari i basmati pirinač.

Čokoladni biskvit sa bademima

Integralno brašno, laneno seme i bademi daju savršen ukus laganim i zdravim biskvitima.

Najbrže i najukusnije rum kuglice (VIDEO)

Idealne su za sve vrste slavlja, za posne ali i za mrsne slave!

Inicijalizacija u toku...