Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Koja je razlika između praška za pecivo i sode bikarbone?

Imaju sličnu namenu u kulinarstvu, ali se ipak razlikuju.

Domaći keks od 3 sastojka koji sprečava glad i smanjuje apetit

Ovaj keks je idealna poslastica za sve koji su na dijeti ili paze na liniju.

Otkriveno: Evo koliko zaista ima šećera u pola litra piva

Da li znate koliko šećera unosite u organizam kada ispijate svoj omiljeni napitak?

NE PEČE SE I BRZO SE PRIPREMA: Šumadijska torta sa rakijom za kojom turisti lude

Ova torta je poznata po sastojcima vezanim za našu tradiciju, a o njenom ukusu se priča...

Aktuelno

Rolnice punjene spanaćem

Ručak po ukusu cele porodice.

Gusti vitaminski sok

Osvežite se ukusnim domaćim sokom i poboljšajte svoje zdravlje.

Brze pogačice od krompir pirea

Evo odličnog načina da iskoristite pire od krompira koji vam je ostao nakon ručka.

Velika palačinka sa kruškama

Probajte sočan kolač sa ukusom voćne palačinke.

Inicijalizacija u toku...