Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Da li je kafa koja je stajala nekoliko sati dobra za vaše zdravlje?

Ukoliko imate običaj da pijete kafu koju ste skuvali par sati ranije, nemojte to više da radite. Evo i zašto.

Ovo je začin koji bukvalno topi masne naslage - 10 kg za 3 meseca

Rezultat ustraživanja sa ovim začinom je bio impresivan: Žene iz prve grupe izgubile su u proseku 14% telesne masti više nego žene iz druge

NAJZDRAVIJI SASTOJAK PARADAJZA: Znate li šta je likopen?

Šta je likopen i koliko je zdrav, saznajte.

Kako da napravite brze knedle sa šljivama

Pogledajte kako da za tili čas spremite sočnu poslasticu sa šljivama.

Aktuelno

Pečeni krompir s limunom i začinima

Ovaj aromatičan prilog odlično ide uz jela s mesom.

Špagete sa tunjevinom i paradajzom

Jednostavan recept za lagan, a ukusan obrok.

Brzo i lako: Pljeskavice od krompira

Ove pljeskavice poslužite uz sos po želji i uživajte u fenomenalnom ukusu.

Pindžur

Ovaj ljuti pindžur biće odličan prilog jelima na zimskoj trpezi.

Inicijalizacija u toku...