Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Orahovača- za jači imunitet, probleme sa štitnom žlezdom, bronhitisom...

Rakija od oraha se od davnina u narodnoj medicini koristi kao prirodni lek

Zbog čega je crno pivo dobro za vaše zdravlje

Nemački stručnjaci tvrde da se u zrncima hmelja nalazi enzim koji je izuzetno blagotvoran po zdravlje.

5 recepata za jela sa kiselim kupusom

Pronađite ideju za današnji ručak..

Ove zanimljivosti o siru sigurno niste znali

Jeste li znali da je proizvodnja sira počela slučajno? Evo još nekoliko neobičnih činjenica o voljenom mlečnom proizvodu

Aktuelno

Domaći krompir mafini iz rerne

Ukusni i laki zalogaji koji se brzo pripremaju.

Krofnice sa šargarepom

Jednostavno i brzo se spremaju, a imaju veoma interesantan ukus.

Domaći jogurt

Staklene ili zemljane posude su idealne za pripremu i čuvanje domaćeg jogurta.

Taljatele sa tunjevinom

Lagano i ukusno, može toplo a može i hladno - kao salata.

Inicijalizacija u toku...