Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

Napravite najukusniji pekmez od šljiva (VIDEO)

Ovaj domaći pekmez je bez konzervansa.

Dekorativno i ukusno: Kako napraviti labuda od jagoda (VIDEO)

Obradujte ukućane i ukrasite voćnu salatu simpatičnim labudovima od jagoda.

Pistaći, plodovi puni zdravlja

U ovim ukusnim niskokaloričnim grickalicama krije se pravo bogatstvo lekovitih sastojaka.

Ručak za 15 minuta: Napravite makarone sa topljenim sirom

Ako su vam dosadili komplikovani recepti koji iziskuju mnogo vremena i truda ovaj brzi specijalitet će postati vaš omiljeni recept.

Aktuelno

Postan slavski kolač

Posebno mesto na slavskoj trpezi zauzima kolač.

Punjene tikvice iz rerne

Isprobajte sočne i ukusne tikvice iz rerne

Profiterole

Neodoljive krofnice punjene sočnim kremom i prelivene čokoladom. Ko može da im odoli?

Tradicionalne bobove pihtije

Nezaobilazno predjelo na srpskim slavama

Inicijalizacija u toku...