Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

Evo kako se pravilno održavaju keramički noževi

Ovi korisni saveti će vam pomoći da pravilno održavate keramičke noževe.

Istraživanje: Ovu žitaricu bi trebalo da izbegavate

Saznajte kako ova žitarica deluje na organizam.

Ručak za celu porodicu: Zapečeni krompir gotov za 30 minuta

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak ovo je recept za vas.

Aktuelno

Kuglice od krompira punjene sirom

Odlične kao predjelo, auz salatu može biti i samostalan obrok.

Pasta sa piletinom i pavlakom

Lagan i ukusan obrok koji se veoma jednostavno priprema.

Nemačka torta s bademima

Odvojićete malo više vremena za pripremu, ali je ukus fantastičan.

Lagan i brz prilog: Ovako se sprema pilav od povrća (VIDEO)

Zdrav, lagan i jako ukusan prilog koji će vas oduševiti i učiniti vaš ručak još ukusnijim.

Inicijalizacija u toku...