Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

KUVAJ PAMETNO: Pileći bataci na azijski način (VIDEO)

Za savršenu marinadu potrebno je pomešati džem od šljiva, soja sos i sirće “balzamiko”. Zvuči neverovatno? Pogledajte u čemu je trik

Kako da zamrznete maline i kupine

Uživajte u sočnom ukusu i poslasticama s malinama i kupinama i kada prođe sezona.

Pijete 2 gazirana pića na dan? Evo šta vam se može desiti

Ako često uživate u gaziranim zaslađenim pićima, budite na oprezu.

Aktuelno

Domaća moka kao iz kafića

Napravite moku kakvu još niste pili

Hrono lincer keksići

Isprobajte hrono verziju popularnog kolača.

Bombice s bademom

Slatki zalogaji fantastične arome.

Torta sa čokoladom i puterom

Ukusna poslastica za svaku priliku.

Inicijalizacija u toku...