Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

9 saveta za savršenu zimnicu

Neka vaša zimnica bude pravo remek-delo kojim ćete se ponositi.

Prvi Balkanski čili festival u Beogradu

U subotu, 26. oktobra, održaće se prvi Balkanski čili festival u beogradskom klubu Dvorište.

Kako da napravite domaću alvu (VIDEO)

Za ovu poslasticu potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.

Aktuelno

Salata sa boranijom i šargarepom

Brzo i lako do ukusne salate.

Tortilje s povrćem

Pored navedenih sastojaka ili umesto nekih od njih možete dodati papriku, svež krastavac, kukuruz... pustite mašti na volju!

Liker od kafe

Uživajte u fenomenalnom ukusu domaćeg likera od kafe.

Pilav s paradajzom

Dodatkom origana i bosiljka možete dati mediteranski šmek ovom jelu.

Inicijalizacija u toku...