Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

Šafran za ukus i boju

Za pola kilograma ovog začina potrebno je 200 000 cvetova. To objašnjava njegovu cenu.

Zašto brza hrana neke ljude ne goji

Naučnici su došli do otkrića koje objašnjava zbog čega neke osobe mogu da jedu nezdravu hranu, a da se to ne odrazi na njihovu liniju.

6 načina da smanjite unos soli

Malim korekcijama u navikama možete učiniti veliku uslugu svom zdravlju.

Moćna prirodna maska protiv bora, rozacee i podočnjaka

Brzo i lako možete napraviti domaću masku koja će ukloniti nepravilnosti na koži i pružiti vam savršen ten.

Aktuelno

Pita kvrguša sa piletinom

Ovu ukusnu pitu poslužite dok je još topla, a odlično ide uz salatu i jogurt.

Posni pužići sa tunjevinom od samo 3 sastojka (VIDEO)

Mali zalogaji kojima nećete tako lako odoleti!

Laki letnji obrok: Meki uštipci od tikvica

Najbolji predlog za lagani ručak koji ćete spremiti brzo i lako, a ukus će vas potpuno oduševiti.

Švedski pužići sa cimetom

Slatki, topli, mirisni...

Inicijalizacija u toku...