Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

5 recepata za poslastice sa kikirikijem

Obradujte svoje ukućane ovim neodoljivo ukusnim poslasticama.

FETA SA MEDITERANA: Evo kako da kombinujete omiljeni sir, a da nije salata

pročitajte 5 savršenih jela uz koji ide fata sir, uživajte u mediteranskim ukusima.

Ovde se nalaze prirodni izvori kalcijuma, neophodnog za zdravlje kostiju

Da li ste mislili da se izvor kalcijuma nalazi isključivo u mleku i mlečnim proizvodima? Grešite...

Kako da napravite grčki halumi sir

Halumi je vrsta sira koju bez problema možete peći na roštilju, mekan je i ukusan.

Aktuelno

Omlet sa pečurkama

Brzo i lako spremite omlet na malo drugačiji način.

Čokoladni kolač

Kolač za prave čokoholičare...

Pasta sa bundevom i šunkom

Brzo, kratko, lako i... neizmerno ukusno!

Brzo gurmansko jelo: Zapečeni krompir sa kobasicama

Krompir možete spremiti na razne načine, a ovo je jedan od najboljih.

Inicijalizacija u toku...