Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

Moćna kinoa: Čuva srce, krvne sudove, pomaže kod migrene...

Evo zbog čega bi ovu fantastičnu namirnicu trebalo češće koristiti.

13-godišnji autističan dečak uspešno vodi emisiju o kuvanju

Kada je dvogodišnjem Čejsu Bejliju dijagnostikovan autizam, njegova mama plašila se da neće imati normalno detinjstvo - danas ovaj

Brzo i lako: Ukusna pita sa voćem po izboru

Evo šta možete da uradite sa voćem koje već dugo stoji u činiji...

Lekovite trešnje - štite od raka, smanjuju bolove, ubrzavaju mršavljenje...

Predstavljamo devet razloga zbog kojih bi trebalo da uživate u sočnim trešnjama.

Aktuelno

Čorba od belog pasulja i oraha

Ova ukusna i kalorična zimska čorba nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Zelena čorba

Kremasta čorba je savršena za prolećni dan, a može se jesti topla ili rashlađena.

Slatko od neljuštenih šljiva

Pripremite staro dobro slatko od šljiva na malo drugačiji način.

Lignje na žaru

Kao prilog uz lignje možete poslužiti bareni krompir ili pirinač.

Inicijalizacija u toku...