Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

Napravite sami narodni lek protiv gastritisa

Ovaj uzbekistanski recept otklanja bol u trenutku.

Za vitak struk: Ovo povrće je najbolji prijatelj savršene linije

Ako već ovo povrće nije redovno u vašoj ishrani, dodajte ga u svoj jelovnik i smanjite svoj stomak još danas.

Kako da u kuhinji uzgajate luk, krompir, celer...

Od otpadaka koje biste inače bez razmišljanja bacili možete uzgojiti celer, mladi luk, krompir i uvek pri ruci imati sveže namirnice.

Ovo je 10 najzdravijih namirnica

Uvrstite ove namirnice u svakodnevnu ishranu i sačuvajte svoje zdravlje.

Aktuelno

Najmekše mlečne rolnice

Spremite ukusno pecivo mekano kao duša.

Zapečen krompir s pavlakom

Ovo je odličan prilog uz jela s mesom, a može se poslužiti i kao samostalan obrok.

Domaća proja po bakinom receptu

Mekana proja koja se brzo i jednostavno priprema.

Najpoznatiji sremski slatkiš: Tradicionalni recept za štrudlu

Bilo da je filovana makom, orasima ili jabikama, sremska štrudla je jedna od omiljenih poslastica sa našeg područja...

Inicijalizacija u toku...