Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Kako da očuvate svežinu zelene salate

Predstavljamo vam jednostavan način da vam zelena salata bude sveža i do deset dana.

HIPOKRAT JE PREPISIVAO KAO ELIKSIR: Ova namirnica je čudotvorni lek za mnoge bolesti

Namirnica koju sigurno poseduje svako domaćinstvo, lek je za mnoga oboljenja

10 namirnica za bolji rad creva

Poboljšajte varenje, a samim tim i svoje zdravlje, pravim izborom namirnica.

Ovih 7 stvari morate imati u kuhinji

Ukoliko želite da vaša jela budu ukusna potrebno vam je nekoliko osnovnih pomagala.

Aktuelno

Palačinke sa mlevenim mesom i povrćem

Specifičnu notu zapečenim palačinkama daje ukusno povrće.

Samo za velike gurmane: Gulaš sa pivom

Kada probate ovo jelo, sigurni smo da ćete ga često praviti...

Kaubojski krompir sa jajima

Krompir, pasulj, kukuruz, jaja... šta vam više treba...

Recept za posnu lisnatu pogaču

Evo kako da napravite posnu varijantu omiljene lisnate pogače...

Inicijalizacija u toku...