Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Zapalite žalfiju u kući, videćete šta će se dogoditi

Čudesne moći žalfije za koje niste znali.

Narandžasta, plava ili bela: koje su najatraktivnije boje za kuhinju

Narandžasti zidovi i plavi detalji u vašoj kuhinji! Proverena kombinacija koja će garantovano uneti svežinu u vaš eneterijer!

Napravite domaću salatu od cvekle i rena

Napravite ukusnu salatu brzo i lako.

Smuti od zelenog čaja

Zeleni čaj se, osim u klasičnom obliku, može konzumirati i tako da ga dodamo u smuti. Na taj će način voćni smuti postati još zdraviji i hranljiviji.

Aktuelno

Pile sa mešanim povrćem

Sočno pileće meso okupano aromom ukusnog povrća.

Parfe torta od lešnika i bele čokolade

Poslastica neodoljivo bogatog ukusa.

Domaći hleb s jogurtom

Ništa ne otvara apetit kao miris tek ispečenog hleba.

Ragu od povrća

Ragu je idealan prilog za jela sa mesom, ali i kompletan obrok u vegeterijanskoj kuhinji.

Inicijalizacija u toku...