Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Ovaj šejk će vam istopiti salo sa stomaka

Uz ovaj napitak brzo ćete se rešiti viška masnoće sa stomaka.

Brze štrudlice sa pekmezom (VIDEO)

Ove male, punjene štrudlice pripremaju se veoma brzo i jednostavno jer nema čekanja da testo naraste.

Namirnice koje će vam pomoći da imate blistave zube

Pogledajte koje namirnice mogu ulepšati vaš osmeh.

Domaći sirup koji jača imunitet

Napravite prirodni lek koji će ojačati vaš imunitet i otpornost organizma na sezonska oboljenja.

Aktuelno

Musaka od komorača

Osim što je izuzetno aromatičan komorač je blagotvoran za probavu pa je ova musaka veoma lagana.

Čaj od anisa

Anis je pravi lek za one koji teško zaspe i imaju nemiran san.

Bolonjeze gnezda

Pripremite špagete sa bolonjeze sosom na kreativniji način.

Zdrav čips od tikvica

Pripremite zdraviju varijantu omiljenih grickalica

Inicijalizacija u toku...