Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Citrusi u borbi protiv stresa

Bogati vitaminom C, citrusi pomažu organizmu u regulisanju nivoa hormona stresa.

Šta se dešava u telu kada pojedete parče pice?

Pogledajte koji procesi se dešavaju u organizmu kada pojedemo omiljeni italijanski specijalitet.

Kako da napravite tortu od lubenice (VIDEO)

Brzo se pravi, nema pečenja kora ni mućenja raznih filova - ovo je najjednostavnija osvežavajuća torta!

Aktuelno

Indijski gulaš

Korijander, kim, đumbir i karanfilić donose miris i ukus istoka.

UKUS JESENI: Džem od belog grožđa u vinu

Pripremite domaći džem, uvek dobar dodatak palačinkama, čizkejku ili kao namaz za hleb

Italijanski tiramisu sa belom čokoladom i kajsijama

Napravite tiramisu na italijanski način i osvežite ga ukusom kajsije.

Pita sa bobičastim voćem

Vrhunska kombinacija pudinga i bobičastog voća.

Inicijalizacija u toku...