Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Ovo je najbolja metoda za čišćenje mikrotalasne rerne

Uz pomoć ovog trika vaša mikrotalasna će biti kao nova

Kako da napravite čapati, indijsko beskvasno pecivo

Čapati ili roti je popularno indijsko pecivo, odnosno vrsta tankog beskvasnog hleba.

Sve blagodeti mleka od konoplje i kako da ga napravite

Otkrijte lekovita svojstva konopljinog mleka

Mršavite pomoću ananasa

Ako želite da pojedete nešto slatko, ali i zdravo, ananas je odličan izbor. Pripada grupi najslađeg voća, a sadrži mnogo manje kalorija.

Aktuelno

Hrskave karamel-kokice

I hrskave i slatke, kokice u novom ruhu.

Rolnice od plavog patlidžana

Ovo lagano letnje jelo može biti još lakše ako se izostavi meso...

Pita s tikvicama i sirom

Fenomenalan spoj osvežavajućih tikvica i ukusnog sira.

Čokoladna harmonija: Neodoljiva Ferero torta (VIDEO)

Prelepi čokoladni desert kome nijedan sladokusac ne može da odoli.

Inicijalizacija u toku...