Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Nije dobro za sve: Ko bi trebalo da izbegava laneno ulje

Laneno ulje i laneno seme su prava riznica lekovitih sastojaka, ali ne preporučuje se baš svima.

Dijeta sa medom: Izgubite i do tri kilograma nedeljno

Nutricionista Majk Meklnes osmislio je dijetu u kojoj zahvaljujući medu gubite suvišne kilograme.

8 načina da iskoristite koru pomorandže

Ne bacajte koru sočnog narandžastog citrusa, evo kako je možete iskoristiti.

Tokom leta ove namirnice vas dodatno greju, a ove mogu da vas rashlade

Letnje vrućine ćete najlakše pregurati uz laganiju hranu...

Aktuelno

Grčki namaz

Ovaj ukusan sos od sira možete namazati na hleb, ali poslužiti kao prilog uz meso.

Postan slavski kolač

Posebno mesto na slavskoj trpezi zauzima kolač.

Projara bez jaja

Idealna za doručak ili večeru uz jogurt ili mleko.

Šampinjoni u paradajz sosu

Ove šampinjone možete iskoristiti kao sos za testeninu.

Inicijalizacija u toku...