Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

16. oktobar - Svetski dan hrane i hleba

U Srbiji se godišnje pojede nešto više od 100 kilograma hleba po stanovniku, što je tri puta više od proseka u Evropi.

Napravite sladoled sa svežim voćem bez jaja (VIDEO)

Pogledajte jednostavan recept koji će oduševiti sve ljubitelje omiljene letnje poslastice.

Prirodno sredstvo za čišćenje odvoda

Ukoliko želite da očistite svoj odvod na prirodan način donosimo vam recept za jeftini čistač iz kućne radinosti.

Aktuelno

Sladoled s keksom

Kremast sladoled s komadićima keksa oduševiće sve sladokusce.

Štrudla s makom od gotovih kora

Poslastica izuzetnog ukusa koji osvaja na prvi zalogaj.

Kajpirinja

Ovaj osvežavajući koktel će vas odvesti na sunčane plaže dalekog Brazila.

Dinstane krmenadle

Uz ove mekane i ukusne krmenadle poslužite krompir pire.

Inicijalizacija u toku...