Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

STORY CELEBRITIES ONLY PARTY: Sutra se održava najglamuroznija zabava u Srbiji

Sve je spremno za proslavu desetog rođendana magazina Story

Dani berbe grožđa u Vršcu

Za sve ljubitelje vina..

7 saveta za zdrav dijetalni doručak

Ovi saveti će vam pomoći da doručkom popravite zdravlje i smršate.

8 namirnica koje usporavaju starenje

Određene namirnice, poput čokolade i borovnica, mogu usporiti proces starenja.

Aktuelno

Kolač sa jabukama

Još jedan kolač koji će duševiti sve ljubitelje kombinacije jabuka i cimeta.

Zapečen krompir s bolonjeze sosom

Još jedna verzija omiljene musake...

File sa testeninom

Idealan izbor za pikantan obrok.

Zapečene mesne ćuftice

Ovo je pikantnija verzija klasičnih ćufti u sosu.

Inicijalizacija u toku...