Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Semenke za dobro zdravlje i odličan izgled

Postoji mnogo zdravih bobica i semenki koje odlično utiču na zdravlje i izgled, ali teško da ćete tri najbolja efekta izvući iz samo jedne namirnice.

(VIDEO) ODGOVOR NA PITANJE KOJE MUČI MUŠKARCE: Otkrivamo šta žene žele!

Sudar polova iliti turbulentna veza je nešto što svako od nas mora da doživi. Nakon ove epizode muškarci će imati prednost

Ovih 5 vrsta hrane i pića kardiolozi odbijaju da jedu i piju

Kardiolozi u svojoj ishrani izbegavaju hranu i pića koja obiluju šećerom, nezdravim masnoćama, solju i konzervansima, jer ona negativno utiče na

12 nutrijenata koji nas štite od opasnih bolesti

Ljudi vrlo malo pažnje posvećuju ishrani - koja bi mogla da bude ključna za zaštitu našeg zdravlja i odbranu organizma od opasnih bolesti.

Aktuelno

Kolač sa limunom

Neverovatno osvežavajuć, neodoljivo sladak kolač sa limunom.

Ruska torta

U spoju hrskavih oraha i ukusnog fila uživaće svi sladokusci.

Recept za stari srpski kolač sa voćem

Tradicionalni srpski kolači nikad neće izaći iz mode...

Pileća prsa na italijanski način

Rukola daje mesu poseban ukus, a sir sočnost.

Inicijalizacija u toku...