Rečnik

  • Tamarilo - Upotrebljava se na isti način kao i paradajz, ali ima pomalo gorak ukus. Oljuštite gorku koru ili izdubite ljusku. Tamarilo je zdrav kad je mek pod prstima pri pritisku. Bogat je vitaminom C, gvožđem i magnezijumom.

  • Tamarind - Tamarind je drvo poreklom iz Afrike, ali se preko Indije proširio po većem delu Azije. Drugi naziv je i indijska datula. Plodovi ovog drveta su slatko-kiseli, a mogu se koristiti sirovi ili termički obrađeni. Kada se plodovi bez semenki potope u toplu vodu, dobija se ... (više)

  • Tigrasti paradajz - Ima izrazitu šaru, po kojoj je i dobio ime. Nazivaju ga i „pomo d’or“. Veoma je dekorativan, pa se koristi za salate i ukrašavanje. Mekan je i sočan i ima slatko-kiselkast ukus.Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Tikvice - Povrće iz porodice Cucurbitaceae. Postoji nekoliko vrsta, a svaka vrsta se razlikuje po obliku (najčešće duguljaste kao krastavac, ali i okrugle ili oblika flaše), boji (žute, zelene i svetlo zelene), veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i ... (više)

  • Tofu - Sir od soje. Ovaj biljni sir proizvodi se zgrušavanjem sojinog mleka. Tofu sir je najrasprostrenjeniji sojin proizvod. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je ... (više)

  • Trapist - Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti. Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili. Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg. Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u ... (više)

  • Trešnja - Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode. Trešnje su ... (više)

Preporučeni članci

Kako da napravite slasnu domaću štrudlu sa makom (VIDEO)

Uživajte u slasnim i mekanim zalogajima štrudle sa makom.

Smršajte lako i bez gladovanja: 5 načina da izgubite 500 kalorija svaki dan

Stalno pokušavate razne dijete i nikako ne gubite kilograme? Rešenje se krije u 5 malih trikova koji će učiniti da imate perfektnu figuru.

Izlečite kosti i zglobove jednim sastojkom iz kuhinje

U kuhinji se nalaze namirnice koje vam mogu pomoći da eliminišete bolove.

Zašto bi trebalo da čistite lice jabukovim sirćetom

Možda vam se miris sirćeta ne dopada, ali je njegov uticaj na kožu fenomenalan.

Aktuelno

Rolat od spanaća

Postoji više vrsta slanih rolata. Oni sa spanaćem uvek izgledaju dekorativnije.

Pita sa šunkom i barenim jajima

Izuzetno dekorativno i ukusno predjelo, užina ili večera...

Rolat sa smokvama (VIDEO)

Bićete oduševljeni ovim rolatom, posebno ako volite smokve!

Palačinke od krompira

Ove palačinke možete poslužiti kao predjelo, ali mogu preuzeti ulogu glavnog jela ako ih servirate uz svežu salatu.

Inicijalizacija u toku...