Rečnik

  • Tamarilo - Upotrebljava se na isti način kao i paradajz, ali ima pomalo gorak ukus. Oljuštite gorku koru ili izdubite ljusku. Tamarilo je zdrav kad je mek pod prstima pri pritisku. Bogat je vitaminom C, gvožđem i magnezijumom.

  • Tamarind - Tamarind je drvo poreklom iz Afrike, ali se preko Indije proširio po većem delu Azije. Drugi naziv je i indijska datula. Plodovi ovog drveta su slatko-kiseli, a mogu se koristiti sirovi ili termički obrađeni. Kada se plodovi bez semenki potope u toplu vodu, dobija se ... (više)

  • Tigrasti paradajz - Ima izrazitu šaru, po kojoj je i dobio ime. Nazivaju ga i „pomo d’or“. Veoma je dekorativan, pa se koristi za salate i ukrašavanje. Mekan je i sočan i ima slatko-kiselkast ukus.Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Tikvice - Povrće iz porodice Cucurbitaceae. Postoji nekoliko vrsta, a svaka vrsta se razlikuje po obliku (najčešće duguljaste kao krastavac, ali i okrugle ili oblika flaše), boji (žute, zelene i svetlo zelene), veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i ... (više)

  • Tofu - Sir od soje. Ovaj biljni sir proizvodi se zgrušavanjem sojinog mleka. Tofu sir je najrasprostrenjeniji sojin proizvod. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je ... (više)

  • Trapist - Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti. Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili. Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg. Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u ... (više)

  • Trešnja - Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode. Trešnje su ... (više)

Preporučeni članci

5 šolja ovog napitka dnevno smanjuje rizik od moždanog udara i dijabetesa

Iskoristite sve blagodeti koje pruža ovaj ukusni napitak.

Ruzmarin - saveznik bujne i duge kose

Nema boljeg prirodnog leka za pospešivanje rasta kose od ruzmarina.

Uzimajte ovaj prirodni lek na svakih 5 godina i bićete zdravi kao dren!

Za pripremu ovog domaćeg leka su vam potrebna samo dva sastojka.

Ovih 15 pitanja će vam pomoći da saznate da li ste zavisni od hrane

Predlažemo vam da testirate sebe i vidite da li ste zavisni od hrane.

Aktuelno

Paprika punjena sirom

Malo drugačija verzija voljene punjene paprike jednako je sočna i ukusna.

Čaj sa sokom od gloginja

Glog je lekovita biljka koja se koristi kod lečenja srčanih problema i kod nesanice.

Pohovane sendvič tikvice iz rerne

Lako i brzo do ukusnog obroka.

Kolač od jogurta i jabuka

Sočan i sladak kolač koji veoma podseća na lenju pitu.

Inicijalizacija u toku...