Rečnik

  • Tamarilo - Upotrebljava se na isti način kao i paradajz, ali ima pomalo gorak ukus. Oljuštite gorku koru ili izdubite ljusku. Tamarilo je zdrav kad je mek pod prstima pri pritisku. Bogat je vitaminom C, gvožđem i magnezijumom.

  • Tamarind - Tamarind je drvo poreklom iz Afrike, ali se preko Indije proširio po većem delu Azije. Drugi naziv je i indijska datula. Plodovi ovog drveta su slatko-kiseli, a mogu se koristiti sirovi ili termički obrađeni. Kada se plodovi bez semenki potope u toplu vodu, dobija se ... (više)

  • Tigrasti paradajz - Ima izrazitu šaru, po kojoj je i dobio ime. Nazivaju ga i „pomo d’or“. Veoma je dekorativan, pa se koristi za salate i ukrašavanje. Mekan je i sočan i ima slatko-kiselkast ukus.Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Tikvice - Povrće iz porodice Cucurbitaceae. Postoji nekoliko vrsta, a svaka vrsta se razlikuje po obliku (najčešće duguljaste kao krastavac, ali i okrugle ili oblika flaše), boji (žute, zelene i svetlo zelene), veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i ... (više)

  • Tofu - Sir od soje. Ovaj biljni sir proizvodi se zgrušavanjem sojinog mleka. Tofu sir je najrasprostrenjeniji sojin proizvod. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je ... (više)

  • Trapist - Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti. Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili. Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg. Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u ... (više)

  • Trešnja - Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode. Trešnje su ... (više)

Preporučeni članci

TALIJA - 8 MINUTA O SREĆI: Kako devojke iz Zagreba i Leskovca osvajaju surovi Beograd!

Pogledajte najnoviju 5.epizodu Talije, prvog Youtube TV show-a u Srbiji.

Sva lekovita svojstva Manuka meda

Oporavite organizam i povratite energiju uz pomoć ovog meda.

Festival vina i rakije

U petak i subotu 12. i 13. oktobra na trgu Nikole Pašića biće održan festival rakije i vina na kome će svoje proizvode predstaviti 40 proizvođača.

LETNJI OBROCI: 5 osvežavajućih salata koje se brzo pripremaju

U letnjim vrelim danima preporučuju se lagani zalogaji, ove salate će vas osvežiti.

Aktuelno

Mafini s pirinčem i šampinjonima

Ovi slani zalogaji su odličan izbor za predjelo ili užinu.

Najukusniji džem od kajsija sa začinima

Napravite džem od kajsija na malo drugačiji način

Recept za pileći paprikaš (VIDEO)

Jedan kulinarski klasik koji možete lako da napravite!

Čokoladni brauni sa kokosom

Ukusan i jednostavan za pripremu, čokoladni brauni sa kokosom je prava poslastica.

Inicijalizacija u toku...