Rečnik

  • Tamarilo - Upotrebljava se na isti način kao i paradajz, ali ima pomalo gorak ukus. Oljuštite gorku koru ili izdubite ljusku. Tamarilo je zdrav kad je mek pod prstima pri pritisku. Bogat je vitaminom C, gvožđem i magnezijumom.

  • Tamarind - Tamarind je drvo poreklom iz Afrike, ali se preko Indije proširio po većem delu Azije. Drugi naziv je i indijska datula. Plodovi ovog drveta su slatko-kiseli, a mogu se koristiti sirovi ili termički obrađeni. Kada se plodovi bez semenki potope u toplu vodu, dobija se ... (više)

  • Tigrasti paradajz - Ima izrazitu šaru, po kojoj je i dobio ime. Nazivaju ga i „pomo d’or“. Veoma je dekorativan, pa se koristi za salate i ukrašavanje. Mekan je i sočan i ima slatko-kiselkast ukus.Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Tikvice - Povrće iz porodice Cucurbitaceae. Postoji nekoliko vrsta, a svaka vrsta se razlikuje po obliku (najčešće duguljaste kao krastavac, ali i okrugle ili oblika flaše), boji (žute, zelene i svetlo zelene), veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i ... (više)

  • Tofu - Sir od soje. Ovaj biljni sir proizvodi se zgrušavanjem sojinog mleka. Tofu sir je najrasprostrenjeniji sojin proizvod. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je ... (više)

  • Trapist - Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti. Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili. Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg. Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u ... (više)

  • Trešnja - Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode. Trešnje su ... (više)

Preporučeni članci

SOČNI DORUČAK: Bakine prženice, ali na francuski način (VIDEO)

Želite da fascinirate ukućane? Ove prženice su pravi izbor.

Savršeno hrskava baklava od heljdinih kora

Oduševiće vas bogat ukus sa neverovatnim nadevom

(VIDEO)30 BG LOKACIJA KOJE MORATE DA POSETITE: Ovo je serijal o Beogradu koji je najlepša slika našeg glavnog grada

Poslednjih meseci na portalu Espreso.rs mogli ste, jednom nedeljno, da gledate emisiju "Beograd od A do Š" čiji je glavni cilj bio da vas povede u

Nećete verovati: U Izraelu uzgojen najmanji paradajz na svetu (FOTO)

Manji je čak i od najmanjeg čeri paradajza..

Aktuelno

Pileći ražnjići sa sosom od kikirikija

Mekano belo meso je uz ovaj sos još sočnije.

Slatko od dunja

Slatko od dunja iz bakinog kredenca. Ko može da mu odoli?!

Posna pita sa šampinjonima i krompirom

Ova pita će vas oduševiti svojim izgledom, ukusom, mirisom i lakoćom pripreme. Kore se gužvaju i zato je priprema još lakša i brža a pita

Kupus sa mlevenim mesom

Gurmansko jelo od kupusa i mesa.

Inicijalizacija u toku...