Rečnik

  • Tamarilo - Upotrebljava se na isti način kao i paradajz, ali ima pomalo gorak ukus. Oljuštite gorku koru ili izdubite ljusku. Tamarilo je zdrav kad je mek pod prstima pri pritisku. Bogat je vitaminom C, gvožđem i magnezijumom.

  • Tamarind - Tamarind je drvo poreklom iz Afrike, ali se preko Indije proširio po većem delu Azije. Drugi naziv je i indijska datula. Plodovi ovog drveta su slatko-kiseli, a mogu se koristiti sirovi ili termički obrađeni. Kada se plodovi bez semenki potope u toplu vodu, dobija se ... (više)

  • Tigrasti paradajz - Ima izrazitu šaru, po kojoj je i dobio ime. Nazivaju ga i „pomo d’or“. Veoma je dekorativan, pa se koristi za salate i ukrašavanje. Mekan je i sočan i ima slatko-kiselkast ukus.Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Tikvice - Povrće iz porodice Cucurbitaceae. Postoji nekoliko vrsta, a svaka vrsta se razlikuje po obliku (najčešće duguljaste kao krastavac, ali i okrugle ili oblika flaše), boji (žute, zelene i svetlo zelene), veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i ... (više)

  • Tofu - Sir od soje. Ovaj biljni sir proizvodi se zgrušavanjem sojinog mleka. Tofu sir je najrasprostrenjeniji sojin proizvod. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je ... (više)

  • Trapist - Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti. Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili. Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg. Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u ... (više)

  • Trešnja - Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode. Trešnje su ... (više)

Preporučeni članci

Sećanje na detinjstvo: Koja je vaša omiljena hrana

Nekada je svinjska mast mazana na hleb, prženice nisu bile prilog, nego glavno jelo, a vrhunac deserta bilo je umućeno jaje.

Napravite najukusnije tikvice sa piletinom

Ovi brodići od tikvica oduševiće i najveće gurmane.

Kako da efikasno očistite organizam od toksina

Pogledajte jednostavan način da creva očistite od toksina i parazita.

Domaći sirup protiv upale sinusa

Napravite prirodni preparat koji će vas osloboditi neprijatnih simptoma upale sinusa.

Aktuelno

Čorba od povrća sa širokim rezancima

Gusta pikantna čorba prava je riznica zdravlja.

Taljatele sa račićima

Italijanski specijalitet na vašem stolu

Lovačke šnicle u sosu od pečuraka

Vrhunski sos od šampinjona i pečuraka daje pikantnu notu šniclama.

Najukusnija slana torta na svetu: Specijalitet od krompira

Odvojite malo vremena i spremite ovu slanu tortu svojim najmilijima, sigurno će biti presrećni!

Inicijalizacija u toku...