Rečnik

  • Tamarilo - Upotrebljava se na isti način kao i paradajz, ali ima pomalo gorak ukus. Oljuštite gorku koru ili izdubite ljusku. Tamarilo je zdrav kad je mek pod prstima pri pritisku. Bogat je vitaminom C, gvožđem i magnezijumom.

  • Tamarind - Tamarind je drvo poreklom iz Afrike, ali se preko Indije proširio po većem delu Azije. Drugi naziv je i indijska datula. Plodovi ovog drveta su slatko-kiseli, a mogu se koristiti sirovi ili termički obrađeni. Kada se plodovi bez semenki potope u toplu vodu, dobija se ... (više)

  • Tigrasti paradajz - Ima izrazitu šaru, po kojoj je i dobio ime. Nazivaju ga i „pomo d’or“. Veoma je dekorativan, pa se koristi za salate i ukrašavanje. Mekan je i sočan i ima slatko-kiselkast ukus.Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Tikvice - Povrće iz porodice Cucurbitaceae. Postoji nekoliko vrsta, a svaka vrsta se razlikuje po obliku (najčešće duguljaste kao krastavac, ali i okrugle ili oblika flaše), boji (žute, zelene i svetlo zelene), veličini i ukusu. Tivica je cela jestiva - i kora, i meso i ... (više)

  • Tofu - Sir od soje. Ovaj biljni sir proizvodi se zgrušavanjem sojinog mleka. Tofu sir je najrasprostrenjeniji sojin proizvod. Već nekoliko hiljada godina je vrlo važan sastavni deo ljudske ishrane, prvenstveno u zemljama istoka, a u poslednjih nekoliko desetina godina sve je ... (više)

  • Trapist - Polutvrdi kravlji sir koji sadrži 35% masti. Ime je dobio po čuvenom samostanu "La Trappe" u Francuskoj i monasima koji su ga proizvodili. Ima glatku teksturu s malo rupica, a prodaje se u obliku kolutova težine do 3 kg. Koristi se u sendvičima, za gratiniranje, u ... (više)

  • Trešnja - Plod drveta Prunus avium. Ovo voće je bogato vitaminima i mineralima i antioksidansima koji štite organizam uništavajuci štetne slobodne radikale, prehrambenim vlaknima. Plodovi mogu biti crveni ili žuti i sadrže visok procenat vode. Trešnje su ... (više)

Preporučeni članci

Boršč - ruska čorba od koje se mršavi (VIDEO) (RECEPT)

Karakter naroda se najbolje može upoznati iz nacionalne kuhinje.

Ova omiljena namirnica može da deluje kao opijat!

Osim što je ukusan, sir može i da vas opusti, ali i stvori euforiju!

8 tajni kulinarskih majstora

Otkrivamo vam male trikove koji će od vaših jela napraviti remek-dela.

Staro jelo na drugačiji način: Sarmice od zelene salate (VIDEO)

Savršene kao predjelo, za večeru ili u tople dane kada ne želite da kuvate.

Aktuelno

Posna lisnata pogača (VIDEO)

Evo kako možete da napravite posnu lisnatu pogaču...

Torta s kikirikijem i čokoladom

Ova poslastica se veoma lako priprema, a ukus podseća na snikers čokoladicu.

Posno jelo na vodi: Knedle od krompira

Idealno uz ribu i salatu!

Hrskavi kolač s bademima

Neodoljiv spoj hrskavih badema i ukusunog fila.

Inicijalizacija u toku...