Rečnik

  • Rabarbara - Vrsta lisnatog povrca (Lat. Rheum rhabarbarum) nalik blitvi. Ima zelene listove i drške protkane crvenim žilama. Karakteriše je slatko-kiselkast ukus, a zbog svoje izuzetne arome nalik jagodama koristi se u pripremi sosova, pita, voćnih kolača i kompota. Značajna je ... (više)

  • Rikota - Polumasni ili masni mekani nefermentisani kravlji sir. Poreklom je iz Italije. U kravlje mleko se dodaje surutka (u originalnoj varijanti od ovčjeg mleka).Osim što se jede svež kao namaz, koristi se i u pripremi raviola i lazanja, kao i u salatama i poslasticama. ... (više)

  • Rokfor - Francuski polumekani ovčji fermentisani sir sa plesni. Bele je boje, prošaran zelenim linijama i veoma specifične arome i izgleda sličnog gorgonzoli.Rokfor zri od dva do pet meseci a ponekad i duže. Sadrži 21% protelina, 30% masti i 2,5 % soli.  Koristi se u ... (više)

  • Rukola - Mediteranska samonikla zeljasta biljka, iz porodice Brasiccaeae (rođaka brokolija, kupusa, kelerabe, kelja...) Blago je gorkog ukusa. Upotrebljavali su je još stari Rimljani. Za razliku od divlje, kultivisana rukola je krupnija, nije gorka i zahvaljujući hranljivosti i ... (više)

  • Ruzmarin - Mediteranska biljka poznata još iz antičkog doba. Latinski naziv je Rosmarinus officinalis što u prevodu znači morska rosa. To je biljka posvećena Afroditi, boginji lepote i ljubavi. Ruzmarin je, pored simbola ljubavi, i simbol mudrosti koji osnažuje ... (više)

Preporučeni članci

PRIRODNI LEKOVI ZA ŽENE: Ublažite menstrualne grčeve i rešite se vaginalne infekcije

Priroda daje čitav spektar rešenja kod svih ženskih problema, pratite ove savete da biste bile srećnije.

Kako da napravite poširana jaja (VIDEO)

Pogledajte kako da na jednostavan način napravite savršena poširana jaja.

8 niskokaloričnih namirnica za najukusnija jela

Hranite se zdravo i kada držite dijetu! Pročitajte koje namirnice imaju najmanje kalorija i na koji način ih možete pripremati...

Ovakav sutlijaš još niste probali (RECEPT)

Svetski kuvari su ovim trikom zaludeli svet. Isprobajte i vi.

Aktuelno

Veseli kapkejkovi

Ukoliko pravite maskenbal ili party povodom Noći veštica, ovi kapkejkovi će sigurno uveseliti zabavu!

Lagan i brz prilog: Ovako se sprema pilav od povrća (VIDEO)

Zdrav, lagan i jako ukusan prilog koji će vas oduševiti i učiniti vaš ručak još ukusnijim.

Mini sufle od povrća

Ovu musaku od povrća možete da napravite i u velikoj posudi, ali ovako će izgledati zanimljivije.

Zapečen karfiol s pikantnim sosom

Hrskavi cvetići od karfiola obogaćeni su ljutim sosom.

Inicijalizacija u toku...