Rečnik

  • Rabarbara - Vrsta lisnatog povrca (Lat. Rheum rhabarbarum) nalik blitvi. Ima zelene listove i drške protkane crvenim žilama. Karakteriše je slatko-kiselkast ukus, a zbog svoje izuzetne arome nalik jagodama koristi se u pripremi sosova, pita, voćnih kolača i kompota. Značajna je ... (više)

  • Rikota - Polumasni ili masni mekani nefermentisani kravlji sir. Poreklom je iz Italije. U kravlje mleko se dodaje surutka (u originalnoj varijanti od ovčjeg mleka).Osim što se jede svež kao namaz, koristi se i u pripremi raviola i lazanja, kao i u salatama i poslasticama. ... (više)

  • Rokfor - Francuski polumekani ovčji fermentisani sir sa plesni. Bele je boje, prošaran zelenim linijama i veoma specifične arome i izgleda sličnog gorgonzoli.Rokfor zri od dva do pet meseci a ponekad i duže. Sadrži 21% protelina, 30% masti i 2,5 % soli.  Koristi se u ... (više)

  • Rukola - Mediteranska samonikla zeljasta biljka, iz porodice Brasiccaeae (rođaka brokolija, kupusa, kelerabe, kelja...) Blago je gorkog ukusa. Upotrebljavali su je još stari Rimljani. Za razliku od divlje, kultivisana rukola je krupnija, nije gorka i zahvaljujući hranljivosti i ... (više)

  • Ruzmarin - Mediteranska biljka poznata još iz antičkog doba. Latinski naziv je Rosmarinus officinalis što u prevodu znači morska rosa. To je biljka posvećena Afroditi, boginji lepote i ljubavi. Ruzmarin je, pored simbola ljubavi, i simbol mudrosti koji osnažuje ... (više)

Preporučeni članci

Hit letnja poslastica: Meke krofne punjene sladoledom (VIDEO)

Nešto potpuno drugačije i neodoljivo, a veoma lako i jednostavno - probajte krofne sa sladoledom i uživajte u ukusu leta.

Dash dijeta

Osmišljena prvenstveno za osobe koje pate od povišenog pritiska, Dash dijeta pokazala se kao vrlo delotvorna u skidanju suvišnih kilograma.

Prirodni lekovi: 5 neverovatnih načina da upotrebite beli luk

U kuhinji je neizostavna namirnica, ali se beli luk može upotrebiti i kao efikasan prirodni lek za mnoge tegobe.

Saveti za one koji žele da pređu na zdraviju ishranu

Uz ove savete poboljšajte zdravlje čitavog organizma.

Aktuelno

Mafini sa sirom i začinima

Super brzi mafini iz mikrotalasne rerne!

Piletina sa susamom

Hrskavo i aromatično, pravo gurmansko jelo.

Predlog za ručak: Ćufte sa povrćem

Sočne ćufte u povrću za celu porodicu...

Ćuftice od kiselog kupusa i mlevenog mesa

Uz ove pikantne ćuftice poslužite krompir pire i uživajte u pravom gurmanluku.

Inicijalizacija u toku...