Rečnik

  • Rabarbara - Vrsta lisnatog povrca (Lat. Rheum rhabarbarum) nalik blitvi. Ima zelene listove i drške protkane crvenim žilama. Karakteriše je slatko-kiselkast ukus, a zbog svoje izuzetne arome nalik jagodama koristi se u pripremi sosova, pita, voćnih kolača i kompota. Značajna je ... (više)

  • Rikota - Polumasni ili masni mekani nefermentisani kravlji sir. Poreklom je iz Italije. U kravlje mleko se dodaje surutka (u originalnoj varijanti od ovčjeg mleka).Osim što se jede svež kao namaz, koristi se i u pripremi raviola i lazanja, kao i u salatama i poslasticama. ... (više)

  • Rokfor - Francuski polumekani ovčji fermentisani sir sa plesni. Bele je boje, prošaran zelenim linijama i veoma specifične arome i izgleda sličnog gorgonzoli.Rokfor zri od dva do pet meseci a ponekad i duže. Sadrži 21% protelina, 30% masti i 2,5 % soli.  Koristi se u ... (više)

  • Rukola - Mediteranska samonikla zeljasta biljka, iz porodice Brasiccaeae (rođaka brokolija, kupusa, kelerabe, kelja...) Blago je gorkog ukusa. Upotrebljavali su je još stari Rimljani. Za razliku od divlje, kultivisana rukola je krupnija, nije gorka i zahvaljujući hranljivosti i ... (više)

  • Ruzmarin - Mediteranska biljka poznata još iz antičkog doba. Latinski naziv je Rosmarinus officinalis što u prevodu znači morska rosa. To je biljka posvećena Afroditi, boginji lepote i ljubavi. Ruzmarin je, pored simbola ljubavi, i simbol mudrosti koji osnažuje ... (više)

Preporučeni članci

Napitak od 4 sastojka koji leči svaku prehladu

Domaći napitak se brzo priprema i prepun je vitamina C.

Veliki uspeh srpskog kuvarskog tima u Istanbulu

Asocijacija šefova kuvara Srbije je na 11. Internacionalnom takmičenju u Istanbulu, koje je trajalo od 5. do 10. februara, osvojila 15 zlatnih, 10

OD STOMAKA OSTAJU PLOČICE: Napitak slavnog homeopate postao eliksir mršavljenja! (VIDEO)

Konačno smo došli do eliksira kojim se, bukvalno, kilogrami tope, uverite se sami.

Evo zašto bi trebalo da jedete mladi spanać

Ovo ukusno povrće ima malo kalorija, ali mnogo vitamina i hranljivih materija.

Aktuelno

Domaća pita sa sirom i kajmakom (VIDEO)

Jedno jelo za prave gurmane i ljubitelje sira i kajmaka!

Bistra pileća supa sa knedlama

Ukusna supa koja će vas okrepiti i zasititi.

Brzi kolač sa jabukama i šlagom (VIDEO)

Iznenadite ukućane izvrsnom poslasticom.

Čokoladni banana šejk

Brza i ukusna poslastica koja će vas rashladiti.

Inicijalizacija u toku...