Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Mitovi o alkoholu u koje svi verujemo

A da li je zaista sve tako...

Fenomenalan trik za najukusnije prženice

Uvek ćete praviti prženice na ovaj način!

Da li možete da odgledate ovaj video, a da ne ogladnite? (VIDEO)

Ovaj video preporučujemo gurmanima, hedonistima, ali ne i osobama koje su na dijeti.

Saveti za domaćice iz 1956. godine

Mlade domaćice su, pored recepata, u kuvarima nekad mogle da pronađu i obilje korisnih saveta. Evo nekoliko takvih saveta iz prošlog veka...

Aktuelno

Pašteta od sardela

Domaću riblju paštetu možete poslužiti kao predjelo ili kao ukusan hranljiv doručak, uz dodatak paradajza i feta sira.

Vitamini u tegli: Salata od cvekle, šargarepe i jabuke otklanja umor i podiže imunitet

Zdrava i ukusna zimnica će popraviti vaše raspoloženje...

Čorba od artičoke

Najukusniji deo artičoke je sočno meso cveta.

Mini sufle od sira i šunke

Ovim otmenim predjelom oduševićete svoje goste.

Inicijalizacija u toku...