Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Evo zbog čega je vitamin B9 važan za naše zdravlje

Vitamin B9 poznatiji kao folna kiselina važan je za funkcionisanje čitavog organizma.

Seckanje kao umetnost: Ovo su trikovi koji olakšavaju sečenje namirnica (VIDEO)

Čuveni kuvar vam objašnjava kako da jednostavno iseckate namirnice na dasci.

Hrana koja ublažava simptome PMS-a

Neprijatne simptome PMS-a možete ublažiti pravilnom ishranom. Evo nekoliko saveta.

Greške koje pravimo s maslinovim uljem

Lekovita svojstva maslinovog ulja se mogu umanjiti nepravilnim korišćenjem.

Aktuelno

Čorba od krompira

Kremasto varivo odlično je predjelo u vreme posta, ali i svaki put kada želite ukusan obrok.

Majmunski kolač

Kuglof na starinski način, obožavaće cela porodica

Pikantna svinjska rebra

Mešavina začina daje posebnu pikantnu notu svinjskim rebarcima.

Mafini sa slaninom i sirom

Poslužite ih za doručak ili večeru uz šolju čaja ili mleka.

Inicijalizacija u toku...