Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Zašto ne treba da peremo bobičasto voće?

Leto sa sobom nosi uživanje u slatkom bobičastom voću, a mi vam otkrivamo mali trik kako da voće duže vreme ostane sveže i sočno.

Kako da napravite pica pužiće (VIDEO)

Brzo i lako napravite preukusne pica pužiće.

5 fenomenalnih trikova sa mikrotalasnom

Da li ste sigurni da ste iskoristili sav potencijal mikrotalasne rerne?

Ovako ćete smanjiti sadržaj pesticida u voću i povrću

Možda je teško potpuno eliminisati štetne materije iz svežeg voća i povrća, ali bar možete smanjiti njihov udeo.

Aktuelno

Egzotične kuglice od krompira

Ovi pikantni zaloge donose duh Indije na vašu trpezu.

Piletina na kineski način

Spremite piletinu na malo drugačiji način i uživajte u egzotičnom ukusu.

Bugarski specijalitet: Banica s limunom i orasima

Ova slatka pita će osvojiti srca svih sladokusaca.

Zapečene palačinke sa šunkom i sirom

Poželećete da ih jedete svaki dan - preukusne i neodoljive palačinka rolnice.

Inicijalizacija u toku...