Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Predjelo, ručak ili prilog: 3 brza načina kako da spremite posnu krompir salatu

Predlažemo vam kako da napravite krompir salatu na 3 različita načina. Ne znamo koji je bolji...

Evo zašto na dan Svetog Jovana nikako ne smete da jedete nešto crveno

Pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Svetog Jovana, a evo kakava verovanja se vezuju za dan ovog velikog svetca.

8 dobrih razloga da češće jedete pistaće

Jeste li znali da je ova ukusna grickalica veoma zdrava? Evo kako pistaći utiču na vaše zdravlje.

Aktuelno

Savijača od pečuraka i krompira

Ova pita je odličan izbor za doručak ili večeru.

Buhtle sa šljivama (VIDEO)

Domaće pecivo mekano i ukusno

Kordon blu

Klasik francuske kuhinje - u paketiću od mesa krije se sočno punjenje.

Jagnjeće pljeskavice

Brzo, jednostavno i ukusno...

Inicijalizacija u toku...