Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Domaća slatka pogača sa džemom (VIDEO)

Uz šolju mleka može biti odličan doručak ili večera.

3 vrste namirnica koje nisu bezbedne za jelo

Svi smo imali taj trenutak kada se pitamo da li je nešto zaista dobro. I to se uglavnom dešava kada kuvate za nekoga.

Izrazite svoju ljubav prema hrani... na noktima

Evo ideja za savršen manikir inspirisan ukusnim specijalitetima.

Napravljeno pivo po receptu iz bronzanog doba

Ako želite da probate pivo napravljeno po receptu starijem od 3.000 godina, posetite Nacionalni muzej Danske.

Aktuelno

Krompir pire sa lukom

Obogatite krompir pire karamelizovanim lukom, a po želji možete dodati i sir.

Testenina sa crvenim kupusom

Pripremite zanimljiv i jedinstven obrok

Italijanski preliv za salatu

Podarite salati, ali i mesu jedinstven ukus uz pomoć slasnog preliva.

Poslastica bez šećera: Posni kolač od griza i kokosa

Kocke od griza i kokosa koje ćete obožavati!

Inicijalizacija u toku...