Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Lekovite biljke u borbi protiv prehlade

Potiču iz dalekih pustinja, savana i egzotičnih krajeva, ali nama su bliske zbog svoje lekovitosti i pomoći pri najtežim prehladama.

Pomešajte maslinovo ulje i so i nećete osetiti bol narednih pet godina!

Za fantastičan lek protiv bolova dovoljna su samo dva sastojka!

Kako da obnovite crevnu floru nakon upotrebe antibiotika

Primenom antibiotika može doći do narušavanja ravnoteže u crevnoj flori, evo kako da rešite taj problem.

Narodni lek: Mleko od belog luka leči išijas

Saznajte kako da pripremite ovaj domaći lek..

Aktuelno

Pileće grudi s pirinčem i graškom

Klasično jelo fantastičnog ukusa.

Pileći bataci s kestenom

Praziluk i kesten ovoj piletini daju poseban ukus.

Ledene kokos kocke sa jagodama

Osvežava u toplim danima...

Musaka sa tikvicama

Grčka musaka, poslužena sa hladnim kiselim mlekom ili salatom od paradajiza, predstavlja idealan obrok u toplim, letnjim danima.

Inicijalizacija u toku...