Rečnik

  • Jabuka - Okrugli plod voća iz roda Malus silvestris, Uspeva u kontinentalnom području. Postoji mnogo vrsta jabuka, samim tim i ukusa, ali zajedničko za sve je da ima osvežavajuću aromu. Naučnici su nedavno otkrili da samo mirisanje jabuke pomaže kod zaustavljanja napada migrene. ... (više)

  • Jagode - Plodovi niske grmovite biljke koja raste divlje (Fragaria vesca semperflorens) ili se uzgaja (Fragaria vesca). Divlja ili šumska jagoda je sitnija ali aromatičnija. Jagoda je oko 1600. godine donešena iz Amerike u Evropu. Najviše se jede sveža. Ne može ... (više)

  • Jaja - Namirnica izuzetne biološke vrednosti i hranjivosti. Iako je najčešće pojam vezan za kokošija, odnosi se i na jaja patki, ćurki, guski i prepelica. Osim svoje hranljivosti, jaja sadrže mnogo holesterola (oko 80 kcal i 225 mg holesterola sadrži jedno ... (više)

  • Jastog - Jedan od najvećih rakova iz mora. Može da naraste i do pola metra, a da bude težak čak 6 kg. U gastronomiji je veoma cenjen i vrlo skup. Jastog se kuva ili peče čime  njegova ljuštura dobija intenzivno crvenu boju. Uglavnom se servira ceo, a za njegovo ... (više)

  • Jogurt - Mlečni proizvod dobijen fermentacijom obranog ili punomasnog mleka. U fermentaciji jogurta učestvuju bakterije Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus i Lactobacillus acidophilus. Jogurt sadrži sve hranjljive sastojke iz mleka, ima dosta kalcijuma i belančevina. ... (više)

Preporučeni članci

7 zlatnih pravila uspešne zimnice

Sledite ovih 7 pravila i vaša zimnica će garantovano biti uspešna!

Brzo i lako: Domaće kiflice sa sirom bez margarina (VIDEO)

Mekane i ukusne kiflice sa sirom spadaju u omiljena peciva svim generacijama.

Kako da napravite cvetnu pogaču (VIDEO)

Mekana, mirisna i ukusna pogača neobično ukrašena.

Aktuelno

Kuglof sa kafom i bademima

Vrhunska kombinacija boja i ukusa...

Pržene medene banane

Ove slasne banane možete služiti uz sladoled, palačinke ili ih jesti kao posebnu poslasticu.

Ne peče se i neverovatnog je ukusa: Brza keks torta sa pudingom

Obradujte najmilije - najbržom i najukusnijom keks tortom.

Supa od sočiva i šargarepe

Supa prebogata zdravim povrćem i sočivom biće pravo osveženje za vaš jelovnik.

Inicijalizacija u toku...