Rečnik

  • Jabuka - Okrugli plod voća iz roda Malus silvestris, Uspeva u kontinentalnom području. Postoji mnogo vrsta jabuka, samim tim i ukusa, ali zajedničko za sve je da ima osvežavajuću aromu. Naučnici su nedavno otkrili da samo mirisanje jabuke pomaže kod zaustavljanja napada migrene. ... (više)

  • Jagode - Plodovi niske grmovite biljke koja raste divlje (Fragaria vesca semperflorens) ili se uzgaja (Fragaria vesca). Divlja ili šumska jagoda je sitnija ali aromatičnija. Jagoda je oko 1600. godine donešena iz Amerike u Evropu. Najviše se jede sveža. Ne može ... (više)

  • Jaja - Namirnica izuzetne biološke vrednosti i hranjivosti. Iako je najčešće pojam vezan za kokošija, odnosi se i na jaja patki, ćurki, guski i prepelica. Osim svoje hranljivosti, jaja sadrže mnogo holesterola (oko 80 kcal i 225 mg holesterola sadrži jedno ... (više)

  • Jastog - Jedan od najvećih rakova iz mora. Može da naraste i do pola metra, a da bude težak čak 6 kg. U gastronomiji je veoma cenjen i vrlo skup. Jastog se kuva ili peče čime  njegova ljuštura dobija intenzivno crvenu boju. Uglavnom se servira ceo, a za njegovo ... (više)

  • Jogurt - Mlečni proizvod dobijen fermentacijom obranog ili punomasnog mleka. U fermentaciji jogurta učestvuju bakterije Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus i Lactobacillus acidophilus. Jogurt sadrži sve hranjljive sastojke iz mleka, ima dosta kalcijuma i belančevina. ... (više)

Preporučeni članci

8 namirnica bogatih proteinima

Predstavljamo vam hranu koja je najbolji izvor korisnih proteina.

Dijeta s cimetom i đumbirom: Izgubite 3 kilograma za nedelju dana

Probajte dva dijetalna recepta s đumbirom i cimetom u glavnim ulogama.

Eterično ulje nane ublažava glavobolje

Kapi eteričnog ulja mente veoma su delotvorne u ublažavanju simptoma migrene.

Brzo i lako: Izvrnuti kolač sa malinama (VIDEO)

Lagan letnji kolač koji se brzo priprema.

Aktuelno

Hleb od čistih žitarica (bez brašna i kvasca)

Ovaj domaći hleb se pravi od najčistijih žitarica i veoma je zdrav.

Cezar sendvič

Prepoznatljiva Cezar salata u malo drugačijem obliku.

Osvežavajuća plazma torta s višnjama

Zasadite se neodoljivom kremastom poslasticom s višnjama.

Češka torta od oblandi

Čokolada i pomorandža tako dobro idu zajedno.

Inicijalizacija u toku...