Rečnik

  • Jabuka - Okrugli plod voća iz roda Malus silvestris, Uspeva u kontinentalnom području. Postoji mnogo vrsta jabuka, samim tim i ukusa, ali zajedničko za sve je da ima osvežavajuću aromu. Naučnici su nedavno otkrili da samo mirisanje jabuke pomaže kod zaustavljanja napada migrene. ... (više)

  • Jagode - Plodovi niske grmovite biljke koja raste divlje (Fragaria vesca semperflorens) ili se uzgaja (Fragaria vesca). Divlja ili šumska jagoda je sitnija ali aromatičnija. Jagoda je oko 1600. godine donešena iz Amerike u Evropu. Najviše se jede sveža. Ne može ... (više)

  • Jaja - Namirnica izuzetne biološke vrednosti i hranjivosti. Iako je najčešće pojam vezan za kokošija, odnosi se i na jaja patki, ćurki, guski i prepelica. Osim svoje hranljivosti, jaja sadrže mnogo holesterola (oko 80 kcal i 225 mg holesterola sadrži jedno ... (više)

  • Jastog - Jedan od najvećih rakova iz mora. Može da naraste i do pola metra, a da bude težak čak 6 kg. U gastronomiji je veoma cenjen i vrlo skup. Jastog se kuva ili peče čime  njegova ljuštura dobija intenzivno crvenu boju. Uglavnom se servira ceo, a za njegovo ... (više)

  • Jogurt - Mlečni proizvod dobijen fermentacijom obranog ili punomasnog mleka. U fermentaciji jogurta učestvuju bakterije Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus i Lactobacillus acidophilus. Jogurt sadrži sve hranjljive sastojke iz mleka, ima dosta kalcijuma i belančevina. ... (više)

Preporučeni članci

Ovaj sastojak će negovati i obnoviti vašu kosu

Ukoliko vam kosa opada ili samo želite da je ojačate ovaj sastojak će vam pomoći.

DOKAZANO PODMLAĐUJE: Zaprepastićete se efektima kada stavite OVU namirnicu na lice

Namirnica koju skoro svako domaćinstvo ima, jeftina je, o njoj se dosta piše i preti farmakološkim i kozmetičkim skupocenim preparatima.

Koje su prirodne zamene za aspirin i ibuprofen

S obzirom na to da priroda već proizvodi ono što se nalazi u lekovima, zašto ne bismo probali prirodne izvore medikamenata?

Kristalizovano cveće

Treba da napravite tortu ili kolač, a ponestalo vam je ideja za dekoraciju. Evo rešenja...

Aktuelno

Salata sa boranijom i šargarepom

Brzo i lako do ukusne salate.

Kokos torta

Hrskavost kokosa u koricama izbalansirana je kremastim belim filom.

Aromatične krmenadle u pivu

Mekane i sočne krmenadle u marinadi sa pivom servirane uz hrskav grilovan krompir.

Pužići s orasima

Slatki rolat koji veoma podseća na pitu ružicu.

Inicijalizacija u toku...