Rečnik

  • ITM - Skraćenica za "indeks telesne mase" inače uobičajena metoda za procenu stepena uhranjenosti odraslih osoba. Dobija se kada se telesna masa u kilogramima podeli kvadratom visine izraženom u metrima (npr. 57 kg/ 1.62x1,62) Pročitajte tekst: Kako izračunati indeks telesne mase

  • Ikra - Naziv za riblja jaja, koja se izdvajanjem, soljenjem i dimljenjem prerađuju u kavijar. Ikra je izuzetno bogatama proteinima, ali i holesterolom. Opširnije pod pojmom: Kavijar

  • Instant proizvod - Prehrambeni proizvod obrađen postupkom granulacije i pretvoren u prah. Ovakvi proizvodi se lako tope u vodi (nije potrebno kuvanje) i tako su pogodni za brzu i laku upotrebu. Još jedna pogodnosti instant proizvoda je što se lako čuvaju, transportuju, zauzimaju ... (više)

  • Inćun - Izuzetno sitna morska riba iz porodice Engraulidae, koja živi uz obale Jadranskog mora, Francuske, Engleske, Norveške i ostalih zemalja Sredozemlja i Severnog mora. Raste do 23 cm, zelene je boje, ima jednu uzdužnu plavu štraftu koja joj daje plavi odsjaj. ... (više)

Preporučeni članci

Kombinacije hrane koje škode vašem zdravlju

Određene namirnice su same po sebi zdrave, ali u određenim kombinacijama ne utiču povoljno na vaše zdravlje, pa ih treba izbegavati.

Napravite zdrav proteinski čokoladni puding od avokada i banane

Priprema ovog pudinga je vrlo jednostavna i brza, pa ga možete praviti i onda kada imate manjak vremena, a želite nešto slatko.

Ovako izgleda pravilan raspored posuđa u mašini za pranje

Donosimo 15 saveta uz koje nećete vraćati suđe nazad na pranje...

Kako da uzgajate kikiriki kod kuće

Uzgoj kikirikija u kućnim uslovima nije težak. Probajte i uverite se.

Aktuelno

Domaći kremast mančmelou

Penasta sredina će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Samo za velike gurmane: Gulaš sa pivom

Kada probate ovo jelo, sigurni smo da ćete ga često praviti...

Braunisi s kafom

Napravite slasne čokoladne kolače prožete aromom voljene kafe.

Italijanske ćufte

Autentični ukus italijanskih ćufti učiniće da se osećate kao u restoranu u srcu Toskane.

Inicijalizacija u toku...