Rečnik

  • Hamburger - Specijalitet od mlevenog mesa u koje su dodati začini, oblikovanog u lopticu pa spljeskanog. Takođe ovaj pojam označava i tradicionalno americko jelo koje se sastoji od goveđe pljeskavice u mekanoj lepinji u koju je dodat kečap, luk, majonez, zelena salata i ... (više)

  • Haringa - Riba iz porodice sleđevki, koja živi u velikim jatima i u proseku raste do 30 cm. Haringa se sveže ulovljena čisti od iznutrica, odvaja joj se glava, slaže se u bačve i soli. Pojedini severnoevropski narodi je jedu takvu, a naročito je ukusna na roštilju. Ova riba ... (više)

  • Heljda - Seme biljke Fagopyrum esculentum koja potiče iz istočne Azije. Iako je mnogi svrstavaju u žitarice, heljda spada u zeljaste biljke. Od njenog zrna se bravi brašno koje je izuzetno bogato proteinima i sadrži sve vitamine grupe B. Osim toga, sprema se i kao pirinač. ... (više)

  • Hleb - Osnovna namirnica najvećeg dela svetske populacije, koja se priprema od brašna, soli i vode. Najčešće se ovoj mešavini dodaje kvasac, prašak za pecivo ili soda bikarbona, ulje i šećer. Prema ukusu može se dodati mlek, susam, lan, ... (više)

Preporučeni članci

(VIDEO) Kako da napravite makarone s jogurtom

Ovaj ukusan obrok se priprema veoma brzo i lako.

Šta raditi s kuvanim jajima posle Uskrsa?

Evo nekoliko recepata za ukusne specijalitete od kuvanih jaja.

Napravite savršen sladoled od čokolade (VIDEO)

Neka ledena čokoladna poslastica bude slatkiš kojim ćete se ponositi.

4 koraka do najboljeg čizkejka

Izbegnite uobičajene greške, poslušajte naše savete i pripremite čizkejk koji zavodi svojim ukusom.

Aktuelno

Mus od kafe

Vrhunski spoj kremaste poslastice i omiljenog crnog napitka.

Banane sa karamelom

Slastan sos i osvežavajuće banane...

Jagnjetina ispod sača u kućnim uslovima

Ko kaže da jagnjetinu ispod sača ne možete da spremite i kod kuće?

Sočne palačinke s jabukama

Izaberite preliv po želji i uživajte u sočnim palačinkama.

Inicijalizacija u toku...