Rečnik

  • Hamburger - Specijalitet od mlevenog mesa u koje su dodati začini, oblikovanog u lopticu pa spljeskanog. Takođe ovaj pojam označava i tradicionalno americko jelo koje se sastoji od goveđe pljeskavice u mekanoj lepinji u koju je dodat kečap, luk, majonez, zelena salata i ... (više)

  • Haringa - Riba iz porodice sleđevki, koja živi u velikim jatima i u proseku raste do 30 cm. Haringa se sveže ulovljena čisti od iznutrica, odvaja joj se glava, slaže se u bačve i soli. Pojedini severnoevropski narodi je jedu takvu, a naročito je ukusna na roštilju. Ova riba ... (više)

  • Heljda - Seme biljke Fagopyrum esculentum koja potiče iz istočne Azije. Iako je mnogi svrstavaju u žitarice, heljda spada u zeljaste biljke. Od njenog zrna se bravi brašno koje je izuzetno bogato proteinima i sadrži sve vitamine grupe B. Osim toga, sprema se i kao pirinač. ... (više)

  • Hleb - Osnovna namirnica najvećeg dela svetske populacije, koja se priprema od brašna, soli i vode. Najčešće se ovoj mešavini dodaje kvasac, prašak za pecivo ili soda bikarbona, ulje i šećer. Prema ukusu može se dodati mlek, susam, lan, ... (više)

Preporučeni članci

Ren – namirnica koja leči

Zbog svojih lekovitih svojstava, ren je prava supernamirnica.

Kako je Ana Kokić smršala 10 kilograma za dva meseca! (FOTO)

Saznajte kako je Ana dovela liniju do savršenstva.

Kozmetika iz kuhinje

Bez obzira na vrhunska dostignuća u industriji kozmetike, koža najbolje reaguje na supstance neopterećene konzervansima, alkoholima ili parfemskim

Kako da oljuštite kilogram krompira za 1 minut (VIDEO)

Ovaj način je dobar i za čišćenje mladih krompirića.

Aktuelno

Sarmice od kelja

Zdravo i ukusno, a nije tako komplikovano kao što izgleda.

Riblji bećarac

Vrstu ribe za ovo pikantno jelo izaberite prema svom ukusu.

Zdravo jelo: Junetina sa bundevom

Ovo šarenilo u tanjiru ćete sigurno obožavati!

Limun korpice

Kremaste a osvežavajuće... Uz to i vrlo dekorativne.

Inicijalizacija u toku...