Rečnik

  • Hamburger - Specijalitet od mlevenog mesa u koje su dodati začini, oblikovanog u lopticu pa spljeskanog. Takođe ovaj pojam označava i tradicionalno americko jelo koje se sastoji od goveđe pljeskavice u mekanoj lepinji u koju je dodat kečap, luk, majonez, zelena salata i ... (više)

  • Haringa - Riba iz porodice sleđevki, koja živi u velikim jatima i u proseku raste do 30 cm. Haringa se sveže ulovljena čisti od iznutrica, odvaja joj se glava, slaže se u bačve i soli. Pojedini severnoevropski narodi je jedu takvu, a naročito je ukusna na roštilju. Ova riba ... (više)

  • Heljda - Seme biljke Fagopyrum esculentum koja potiče iz istočne Azije. Iako je mnogi svrstavaju u žitarice, heljda spada u zeljaste biljke. Od njenog zrna se bravi brašno koje je izuzetno bogato proteinima i sadrži sve vitamine grupe B. Osim toga, sprema se i kao pirinač. ... (više)

  • Hleb - Osnovna namirnica najvećeg dela svetske populacije, koja se priprema od brašna, soli i vode. Najčešće se ovoj mešavini dodaje kvasac, prašak za pecivo ili soda bikarbona, ulje i šećer. Prema ukusu može se dodati mlek, susam, lan, ... (više)

Preporučeni članci

STAROPRAMEN RECEPTI: Aromatične krmenadle u pivu (VIDEO)

Pripremite sočne krmenadle kojima ćete zadiviti ukućane i goste.

Jedemo čokoladu, a mršavimo?

Konzumiranje čokolade pre i posle obroka je najnovija taktika za mršavljenje. Ali, da li je to previše dobro da bi bilo istinito?

Kad bebe prvi put probaju limun (VIDEO)

Pogledajte simpatične reakcije mališana koji prvi put probaju limun.

Da li mikrotalasna uništava hranljive materije u hrani

Često se vode rasprave koliko je zaista dobro zagrevati hranu u mikrotalasnoj rerni. Evo odgovora...

Aktuelno

Urnebes torta

Lešnici, bademi i orasi čine da ova torta jednostavno mora da bude fantastična!

Ruska salata

Nezaobilazan prilog na svim svečanim trpezama.

Ramstek sa palentom

Ukusni pikantni ramstek odlično se slaže sa laganom palentom.

Musaka

Klasična grčka musaka doneće duh Mediterana na vašu trpezu.

Inicijalizacija u toku...