Rečnik

  • Feta - Polutvrdi beli sir od ovčjeg ili kozjeg mleka, konzervisan u slanoj vodi. Ovaj sir su u Grčkoj pre nekoliko hiljada godina počeli da prave u planinskim predelima pastiri od nepasterizovanog mleka. Kako tradicija nalaže, ovaj sir se pravi u obliku kocki. Proizvodi ... (više)

  • Fokaća - Vrsta italijanskog hleba. Pravi se od testa sličnog testu za picu. Fokaća je tanka i u testo se dodaje maslinovo ulje, a odozgo se u zavisnosti od ukusa mogu dodati razni začini (ruzmarin, beli luk, origano..). Danas postoje i varinate sa dodatkom maslina, suvog paradajza i ... (više)

  • Fondan - Masa za ukrašavanje torti i kolača. Pravi se kuvanjem šećera, vode i glukoze na temperaturi od 115°C. Kada se ohladi mesi se na glatkoj podlozi dok se ne dobije povezana masa. U nju se dodaje boja (osim ako ne želite da ostane bela) i aroma. SAVET: Torte sa ... (više)

  • Fondi (fondue) - Švajcarski specijalitet koji se priprema tako što se više vrsta sira uz dodatak vina i začina tope u specijalnoj posudi koja se uz pomoć gorionika (na plin) sve vreme greje. U tako pripremljenu smesu gosti sami umaču komadiće hleba, uz pomoć specijlnih ... (više)

  • Frape - Hladno osvežavajuće piće koje se priprema od različitih sastojaka u kombinaciji sa mrvljenim ledom. Frapee ili šejkove delimo prema osnovnom sastojku na klasične, sladoledne i voćne.

Preporučeni članci

Kako da napravite limunadu sa jagodama (VIDEO)

Pogledajte kako brzo i jednostavno možete da napravite ukusan i osvežavajuć voćni napitak.

Recept za lek za srce star 800 godina

Napravite prirodni napitak za zdravije srce na jednostavan i brz način.

Ovako se nazdravlja širom sveta

Kad dižete čašu ili flašu u stranim zemljama poslužite se lokalnim rečnikom.

Morska so – protiv stresa, visokog krvnog pritiska, alergija,...

Mnogo je razloga da u svojoj ishrani običnu so zamenite morskom, a mi vam donosimo nekoliko.

Aktuelno

Džem od malina, kupina i ribizli

Fantastičan spoj slasnog voća.

Mini čokoladni mafini

Uživajte u malim čokoladnim zalogajima.

Palenta sa orasima

Lagano jelo neodoljivog ukusa pogodno je i za dane posta.

Pogača ruža

Pripremite mekano i ukusno pecivo koje je najukusnije kada se služi toplo.

Inicijalizacija u toku...