Rečnik

  • Feta - Polutvrdi beli sir od ovčjeg ili kozjeg mleka, konzervisan u slanoj vodi. Ovaj sir su u Grčkoj pre nekoliko hiljada godina počeli da prave u planinskim predelima pastiri od nepasterizovanog mleka. Kako tradicija nalaže, ovaj sir se pravi u obliku kocki. Proizvodi ... (više)

  • Fokaća - Vrsta italijanskog hleba. Pravi se od testa sličnog testu za picu. Fokaća je tanka i u testo se dodaje maslinovo ulje, a odozgo se u zavisnosti od ukusa mogu dodati razni začini (ruzmarin, beli luk, origano..). Danas postoje i varinate sa dodatkom maslina, suvog paradajza i ... (više)

  • Fondan - Masa za ukrašavanje torti i kolača. Pravi se kuvanjem šećera, vode i glukoze na temperaturi od 115°C. Kada se ohladi mesi se na glatkoj podlozi dok se ne dobije povezana masa. U nju se dodaje boja (osim ako ne želite da ostane bela) i aroma. SAVET: Torte sa ... (više)

  • Fondi (fondue) - Švajcarski specijalitet koji se priprema tako što se više vrsta sira uz dodatak vina i začina tope u specijalnoj posudi koja se uz pomoć gorionika (na plin) sve vreme greje. U tako pripremljenu smesu gosti sami umaču komadiće hleba, uz pomoć specijlnih ... (više)

  • Frape - Hladno osvežavajuće piće koje se priprema od različitih sastojaka u kombinaciji sa mrvljenim ledom. Frapee ili šejkove delimo prema osnovnom sastojku na klasične, sladoledne i voćne.

Preporučeni članci

Domaća čorba od praziluka, griza, pečenog paradajza (VIDEO)

Uživaćete u prelepoj kombinaciji svih sastojaka.

ŠTA MISLITE O VEGETERIJANCIMA? Ona je pojela meso prvi put nakon 22 godine! (VIDEO)

Ona je odlučila da napravi eksperiment i proba meso, evo šta joj se dogodilo.

7 moćnih namirnica kao preventiva kardiovaskularnih bolesti

Obogatite ishranu ovim namirnicama i poboljšaćete cirkulaciju i opšte zdravlje.

Aktuelno

Liker od vanile

Napraviće domaći alkoholni napitak zavodljive arome.

Lazanje od palačinki

Ako nemate testenine za prave lazanje, mogu vam poslužiti i palačinke.

Pileći file sa šargarepom

Serviran uz sočnu šargarepu, pileći file postaje pravi gurmanski obrok.

Inicijalizacija u toku...