Rečnik

  • Feta - Polutvrdi beli sir od ovčjeg ili kozjeg mleka, konzervisan u slanoj vodi. Ovaj sir su u Grčkoj pre nekoliko hiljada godina počeli da prave u planinskim predelima pastiri od nepasterizovanog mleka. Kako tradicija nalaže, ovaj sir se pravi u obliku kocki. Proizvodi ... (više)

  • Fokaća - Vrsta italijanskog hleba. Pravi se od testa sličnog testu za picu. Fokaća je tanka i u testo se dodaje maslinovo ulje, a odozgo se u zavisnosti od ukusa mogu dodati razni začini (ruzmarin, beli luk, origano..). Danas postoje i varinate sa dodatkom maslina, suvog paradajza i ... (više)

  • Fondan - Masa za ukrašavanje torti i kolača. Pravi se kuvanjem šećera, vode i glukoze na temperaturi od 115°C. Kada se ohladi mesi se na glatkoj podlozi dok se ne dobije povezana masa. U nju se dodaje boja (osim ako ne želite da ostane bela) i aroma. SAVET: Torte sa ... (više)

  • Fondi (fondue) - Švajcarski specijalitet koji se priprema tako što se više vrsta sira uz dodatak vina i začina tope u specijalnoj posudi koja se uz pomoć gorionika (na plin) sve vreme greje. U tako pripremljenu smesu gosti sami umaču komadiće hleba, uz pomoć specijlnih ... (više)

  • Frape - Hladno osvežavajuće piće koje se priprema od različitih sastojaka u kombinaciji sa mrvljenim ledom. Frapee ili šejkove delimo prema osnovnom sastojku na klasične, sladoledne i voćne.

Preporučeni članci

SAVET DANA: Šta zračiš to i privlačiš

S kim si, takav si. Ljudi su jedno drugom ogledalo i, dok ne vidite svoju reflekciju u nekom, ne treba žuriti sa izborom partnera ili prijatelja

Kako da napravite pileću krem čorbu (VIDEO)

Ova čorba je dovoljno ukusna da ponese ulogu glavnog jela.

Kako da vam dizano testo uvek uspe

Evo nekoliko trikova za pripremu najmekših i najukusnijih peciva.

Napravite jela za 10 osoba od samo 1 kg mlevenog mesa

Predstavljamo najekonomičniji recept za gurmanske obroke.

Aktuelno

Palačinke sa mlevenim mesom i povrćem

Specifičnu notu zapečenim palačinkama daje ukusno povrće.

Perece od krompira

Najukusnije su kada se posluže uz kiselo mleko ili jogurt dok su još tople.

Pohovane banane s vanil - kremom

Brzo i lako do sočne poslastice koja zavodi na prvi zalogaj.

Humus pasta sa grilovanim povrćem (VIDEO)

Ovaj recept je brz i ukusan sa jednostavnim sastojcima.

Inicijalizacija u toku...