Rečnik

  • Feta - Polutvrdi beli sir od ovčjeg ili kozjeg mleka, konzervisan u slanoj vodi. Ovaj sir su u Grčkoj pre nekoliko hiljada godina počeli da prave u planinskim predelima pastiri od nepasterizovanog mleka. Kako tradicija nalaže, ovaj sir se pravi u obliku kocki. Proizvodi ... (više)

  • Fokaća - Vrsta italijanskog hleba. Pravi se od testa sličnog testu za picu. Fokaća je tanka i u testo se dodaje maslinovo ulje, a odozgo se u zavisnosti od ukusa mogu dodati razni začini (ruzmarin, beli luk, origano..). Danas postoje i varinate sa dodatkom maslina, suvog paradajza i ... (više)

  • Fondan - Masa za ukrašavanje torti i kolača. Pravi se kuvanjem šećera, vode i glukoze na temperaturi od 115°C. Kada se ohladi mesi se na glatkoj podlozi dok se ne dobije povezana masa. U nju se dodaje boja (osim ako ne želite da ostane bela) i aroma. SAVET: Torte sa ... (više)

  • Fondi (fondue) - Švajcarski specijalitet koji se priprema tako što se više vrsta sira uz dodatak vina i začina tope u specijalnoj posudi koja se uz pomoć gorionika (na plin) sve vreme greje. U tako pripremljenu smesu gosti sami umaču komadiće hleba, uz pomoć specijlnih ... (više)

  • Frape - Hladno osvežavajuće piće koje se priprema od različitih sastojaka u kombinaciji sa mrvljenim ledom. Frapee ili šejkove delimo prema osnovnom sastojku na klasične, sladoledne i voćne.

Preporučeni članci

Kako sprečiti pojavu zaraznih crevnih bolesti tokom poplava

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u cilju sprеčаvаnjа pојаvе crеvnih zаrаznih bоlеsti u tокu pоplаvnоg

Namirnice pomoću kojih ćete izgledati mlađe

Da li znate da postoje određene namirnice koje direktno utiču na to da izgledate mlađe? Ovo su neke od njih.

Zašto je neka hrana ukusnija idućeg dana?

Nakon što odstoje, poslastice od sladoleda su kremastije, gulaš je boljeg ukusa, a čak i testenina sa sosom se čini bolja. Pitate se zašto?

Balzamiko sirće

Proizvodnja originalnog balzamiko sirćeta traje minimalno 12 godina, pa se ono etiketira sa naznačenom godinom proizvodnje, baš kao i vrhunska vina.

Aktuelno

Ćufte iz rerne

Ćufte iz rerne poslužite uz paradajz sos, a ukusne su i sa krompir pireom.

Kolač sa jabukama

Još jedan kolač koji će duševiti sve ljubitelje kombinacije jabuka i cimeta.

Sendvič Monte Kristo

Otopljeni sir u sredini sendviča pruža neverovatni užitak.

Ledene kokos kocke sa jagodama

Osvežava u toplim danima...

Inicijalizacija u toku...