Rečnik

  • Feta - Polutvrdi beli sir od ovčjeg ili kozjeg mleka, konzervisan u slanoj vodi. Ovaj sir su u Grčkoj pre nekoliko hiljada godina počeli da prave u planinskim predelima pastiri od nepasterizovanog mleka. Kako tradicija nalaže, ovaj sir se pravi u obliku kocki. Proizvodi ... (više)

  • Fokaća - Vrsta italijanskog hleba. Pravi se od testa sličnog testu za picu. Fokaća je tanka i u testo se dodaje maslinovo ulje, a odozgo se u zavisnosti od ukusa mogu dodati razni začini (ruzmarin, beli luk, origano..). Danas postoje i varinate sa dodatkom maslina, suvog paradajza i ... (više)

  • Fondan - Masa za ukrašavanje torti i kolača. Pravi se kuvanjem šećera, vode i glukoze na temperaturi od 115°C. Kada se ohladi mesi se na glatkoj podlozi dok se ne dobije povezana masa. U nju se dodaje boja (osim ako ne želite da ostane bela) i aroma. SAVET: Torte sa ... (više)

  • Fondi (fondue) - Švajcarski specijalitet koji se priprema tako što se više vrsta sira uz dodatak vina i začina tope u specijalnoj posudi koja se uz pomoć gorionika (na plin) sve vreme greje. U tako pripremljenu smesu gosti sami umaču komadiće hleba, uz pomoć specijlnih ... (više)

  • Frape - Hladno osvežavajuće piće koje se priprema od različitih sastojaka u kombinaciji sa mrvljenim ledom. Frapee ili šejkove delimo prema osnovnom sastojku na klasične, sladoledne i voćne.

Preporučeni članci

Ne peče se: Čizkejk sa kompotom od malina (RECEPT)

Idealna je poslastica za rođendane, ali i druge prilike kada vam se jede nešto slatko i ukusno.

Eksperiment: Pila je samo čaj 7 dana, evo šta se dogodilo

Da li biste vi mogli da pijete samo čaj nedelju dana?

Formula za savršenu picu

Koji odnos testa i fila garantuje perfektnu picu ispitivala je jedna naučnica i došla do precizne matematičke formule.

Da li ste znali da treba da popijete kafu pre treninga?

Saznajte zašto kafa deluje delotvorno pre fizičkih aktivnosti

Aktuelno

Burito sa pasuljem i pirinčem

Raskošni ukusi umotani u ukusnu tortilju.

Pene bolonjeze

Odlično rešenje za ukusan obrok "na brzinu".

Domaći tortelini

Torteline možete koristiti kao testeninu za supu ili kao posebno jelo. Kad su skuvani, možete ih posuti parmezanom ili preliti neutralnom pavlakom,

Inicijalizacija u toku...