Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

Domaći čaj koji reguliše hormonski status kod žena

Ova biljna mešavina je izuzetno delotvorna za zdravlje žena.

4 mita o mineralnoj vodi u koje verujemo

Istraživanja su razbila 4 velika mita o mineralnoj vodi – saznajte šta je prava istina

ŽELITE DA DOBIJETE NA MASI? Koristite ova 4 trika da se ugojite zdravo!

Odavno je "anoreksična" moda izašla iz fazona, istaknite svoje oble atribute uz zdravu ishranu.

Da li je bolja plastična ili drvena daska za sečenje?

Pogledajte koje su mane i prednosti drvenih i plastičnih dasaka za sečenje.

Aktuelno

Zapečene lazanje

Pravi mediteranski specijalitet koji će zadovoljiti i najistančaniji ukus gurmana.

Gurmanska pita sa mesom (VIDEO)

Idealan obrok za sve ljubitelje mesa.

Čorba od graška sa knedlama

Da li volite grašak i knedle? Onda ćete biti oduševljeni sa ovom ukusnom čorbom.

Slano-slatka salata sa ćuretinom

Preliveno sosom od rena i borovnica.

Inicijalizacija u toku...