Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

6 razloga zašto je dobro piti mleko sa medom

Med je poznat po mnogim pozitivnim uticajima na ljudski organizam. A za maksimalni efekat, dodajte kašiku meda!

DOBRO JE ZNATI: Šta je ona čudna bela supstanca koja curi iz lososa?

Da li ste primetili belu tečnost koja curi iz lososa dok ga termički obrađujete? Da li je bezbedna, može li se jesti?

Đumbir protiv stomačnih tegoba

Đumbir je začinska biljka koja je veoma efikasna u ublažavanju stomačnih i menstrualnih tegoba, a ima i jako protivupalno dejstvo.

Aktuelno

Pasulj sa pilećim belim mesom

Čorbi od belog i šarenog pasulja poseban ukus daje sočno pileće meso.

Poljubac torta

Iznenadite nekog ovom poslasticom jedinstvenog ukusa.

Jabuke sa karamelom i lešnicima

Osvežavajuće voće u hrskavom omotaču od karamele i lešnika.

Svinjski file punjen spanaćem

Izuzetnog izgleda i izvanrednog ukusa - idealno za priliku kada treba da pokažete vaše kulinarsko umeće.

Inicijalizacija u toku...