Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

Oslobodite organizam teških metala uz pomoć korijandera

Najbolji "čistači" organizma kriju se u prirodi.

Napitak od 3 sastojka koji topi masnoće

Rešite se viška masnoće uz pomoć zdravog preparata.

Konkurs Poslastičarska groznica sa Rudolfom Van Vinom

Ako uživate u ukrašavanju i dekorisanju torti, i smatrate da to radite bolje od drugih, onda je konkurs „Poslastičarska groznica“ idealan za vas.

Ova namirnica će vas napuniti energijom, a ne goji

Leblebije sadrže mnogo vitamina i minerala i trebalo bi češće da se nađe na vašoj trpezi.

Aktuelno

Laki recept za omiljeno jelo: Letnja sarma sa povrćem

Ljubitelji sarme od sada mogu da uživaju i u laganijoj varijanti ovog ukusnog jela.

Brusketi

Hrskavi zalogaji nose pravi duh Mediterana.

File bakalara s povrćem i kurkumom

Ovaj posni specijalitet je izvrsnog ukusa, lako se priprema i savršen je za osobe koje su na režimu hrono ishrane.

Goveđe rolnice sa pikantnim sosom

Punjene goveđe rolnice su pravi gurmanluk.

Inicijalizacija u toku...