Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

13-godišnji autističan dečak uspešno vodi emisiju o kuvanju

Kada je dvogodišnjem Čejsu Bejliju dijagnostikovan autizam, njegova mama plašila se da neće imati normalno detinjstvo - danas ovaj

Snažni i zdravi: 10 moćnih namirnica koje povećavaju mišiće

Ako redovno trenirate i želite da izgradite veću mišićnu masu, predstavljamo vam 10 super namirnica koje će vam pomoći i ubrzati proces

Formula za savršenu picu

Koji odnos testa i fila garantuje perfektnu picu ispitivala je jedna naučnica i došla do precizne matematičke formule.

Oprez: Zeleni krompiri su opasni po zdravlje!

Evo zbog čega je potrebno da ih izbegavate.

Aktuelno

Punjeni krompir

Uz ovako spremljen krompir dovoljna je samo sveža salata...

Limunada sa lubenicom

Obogatite domaću limunadu slasnom lubenicom.

Sočna gibanica od bajatog hleba

Nema potrebe da nastavite da bacate stari hleb, sad od njega možete napraviti idealan doručak ili večeru.

Brz i ukusan kremasti spanać sa sirom

Ukoliko želite brzo, lako i jednsotavno jelo, ovaj spanać je vaš izbor.

Inicijalizacija u toku...