Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

Alkalna dijeta

Ovaj režim ishrane isprobale su zvezde poput Gvinet Paltrou, Dženifer Aniston i Viktorije Bekam. Pogledajte šta podrazumeva alkalna dijeta.

Ovo su najčešće greške u pripremanju kafe

Da li znate kako se priprema savršena kafa?

8 fantastičnih namena crnog luka

Ublažavanje otoka, čišćenje metala, prva pomoć kad hrana zagori, samo su neke od neuobičajenih namena luka.

Aktuelno

Pilav s paradajzom

Dodatkom origana i bosiljka možete dati mediteranski šmek ovom jelu.

Švajcarska pita od jabuka

Ova mirisna i sočna pita odvešće vas u podnožje švajcarskih Alpa.

Gulaš s pečurkama

Uz ovaj kiselkasto-ljuti svinjski gulaš potrebna je samo sveža salata.

Krompir u sosu od limuna

Krompir u sosu odlično se slaže uz pikantno meso.

Inicijalizacija u toku...