Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

Kako da oljuštite kilogram krompira za 1 minut (VIDEO)

Ovaj način je dobar i za čišćenje mladih krompirića.

Ovako se pravi najbolji kolač sa višnjama (VIDEO)

Sočan i osvežavajući kolač sa višnjama kojem je tako teško odoleti.

Čajna mešavina protiv alergije na ambroziju

Ublažite simptome alergije lekovitim napitkom.

UMESTO ŠEĆERA: Svi prelaze na melasu, prirodni zaslađivač u službi zdravlja

Kada budete saznali šta sve melasa čini za dobrobit vašeg zdravlja, šećer više nikada nećete koristiti

Aktuelno

Pastrmka u belom sosu

Probajte nešto drugačije! Sos od pavlake i origana odlično ide uz pastrmku koja je pečena u rerni.

Domaći biter lemon

Sada možete da uživate u domaćem ukusu popularnog napitka.

Piletina u sosu od estragona

Pikantna piletina odlično se slaže sa barenim povrćem.

Testenina s paprikom i sirom

Uživajte u laganom obroku s paprikom.

Inicijalizacija u toku...