Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

Treća najveća slava u Srbiji: Danas je Sveti Jovan Krstitelj a ovo su običaji kojih se vernici pridržavaju

Srpska pravoslavna crkva danas slavi Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen velikom proroku.

Kako izgleda čizburger nakon nekoliko sati u želucu (VIDEO)

Pogledajte demonstraciju "varenja" čizburgera i kako obrok izgleda nakon tri sata u želucu.

Krećete sa novom dijetom: Ovih 5 stvari ne smete da radite

Evo o čemu treba da vodite računa ukoliko krećete sa novim režimom ishrane

Ovih 6 biljaka podstiču rast grudi

Evo saveta o biljkama koje nisu uobičajene, a imaju snažan učinak na veličinu grudi …

Aktuelno

Kolač sa pavlakom i orasima

Ovaj sočan kolač napravi se za tili čas, a idealan je ako očekujete goste..

Musaka od povrća sa slaninom

Obogatite trpezu sa još jednim ukusnim gurmanskim jelom!

Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Piletini posebnu sočnost daje sok od limuna i pomorandže.

Torta od crne i bele čokolade

Prava čoko-manija...

Inicijalizacija u toku...