Rečnik

  • Dagnje - Vrsta školjki koja živi u Jadranskom moru. Drugi naziv za dagnje su mušlje ili mušule. Iako se na prvi pogled čini da su skroz crne, dagnje mogu biti u nijansama od plave preko ljubičaste do crne. Žive u grozdovima, na stenama ili povezane kudeljastim ... (više)

  • Dijeta - Iako bi trebalo da predstavlja način ishrane, pojam dijeta je rasprostranjen kao pojam restrikcije hrane. Dijeta se sprovodi planirano sa ciljem smanjenja kilograma, a iz zdravstvenih ili estetskih razloga. Takođe, može značiti i konzumiranje određene hrane, tj. izbegavanje ... (više)

  • Dinja - Kao i lubenica i dinja spada u povrće, ali se zbog načina na koji se koristi smatra vocem. Spada u porodicu Cucurbitacae, žutonarančaste je ili zelene boje i egzotične arome. Dobra za jelo tek kada je potpuno zrela. Zbog malog broja kalorija i velike količine vode (skoro ... (više)

  • Dunja - Mirisan kruškoliki plod drveta Cydonia oblongata. Žute je boje, a zbog trpko-kiselog okusa se ne jede se sveža, već služi za pripremu kolača, džemova, sokova i želea. Dunje se dobro slažu s pečenim mesom, piletinom, patkom, junetinom ili mesom divljači, a ... (više)

  • Džem - Proizvod od voća nastao kuvanjem zrelih plodova uz dodatak šećera. U džemove se dodaje i pektin da bi želirao, a postoje i neke vrste voća koje ga u sebi već sadrže, kao na pr. dunja. Džemov mogu biti od jedne vrste voća ili kombinacija nekoliko vrsta. Džemovi ... (više)

  • Džigerica - Najkorisnija iznutrica koja sadrži mnogo proteina (19-22%), esencijalne aminokiseline, vitamine: A (zbog toga se ne preporučuje trudnicama, jer može da ošteti plod), D, B2, B6 i B12, minerale i folnu kiselinu koja je potrebna za pravilan razvoj ćelija. Folna kiselina ... (više)

  • Džin - Alkoholno piće koje sadrži 40% alkohola. Džin se dobija destilacijom fermentisanog zrna žitarica, uz dodatak arome borovnice, trave anđelike, korijandera, cimeta, kore pomorandže i limuna. Osim konzumiranja čistog džina mnogi kokteli sadrže ovo piće kao osnovu zbog ... (više)

Preporučeni članci

Čudesna tečnost za maksimalno iskorišćavanje sosova

LikviGlajd je posebna tečnost koja pomaže da se namazi i sosovi iz flaša i tuba lakše iscede iz ambalaže.

5 recepata za domaći sladoled

Ukoliko ste ljubitelj letnjih poslastica, onda je pravo vreme da savladate pravljenje domaćeg sladoleda.

Ukusni uštipci s jabukama (VIDEO)

Ovi ukusni zalogaji idealan su desert za sve sladokusce.

5 kulinarskih trikova pomoću putera

Da li ste znali da puterom možete da produžite vek luku ili da odložite kvarenje sira?

Aktuelno

Vitaminski koktel

Osim što će vas osvežiti, ovaj koktel će vas napuniti potrebnom energijom.

Vojvođanska mućkalica

Osetite duh Vojvodine uz specifično jelo ovog kraja.

Sladoled od jagoda

Omiljeni ukus jagoda u osvežavajućoj poslastici obogaćen je aromom limuna.

Najbolji brauni bez brašna sa kafom po receptu Džejmija Olivera

Jedan od najboljih načina da zasladite dan je sa ovim kolačom koji će vam podići šećer, ali i razbuditi.

Inicijalizacija u toku...