Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

Ovako se prave originalni starinski medenjaci

Medenjaci su nekad bili najslađi slatkiš, omiljen za vreme praznika i proslava..

Zimska dijeta koja topi salo, jača otpornost organizma i čuva od bolesti

Ne samo da ćete da smršate već ćete ojačati organizam!

7 neuobičajenih upotreba meda

Med je prava riznica zdravih sastojaka, vredan dar prirode našem zdravlju. Pored ishrane, evo gde još možete primenjivati ovu lekovitu namirnicu.

Slikanje hranom

Arhitekta i umetnica Hong Yi kaže za sebe da voli da slika, ali ne bojama. U svom novom projektu slika... hranom!

Aktuelno

Čorba od zelja

Okrepite se ukusnom i izuzetno zdravom čorbicom od povrća.

Ćufte od praziluka

Probajte sočne i ukusne ćufte bez mesa.

Pileća džigerica u sosu od pavlake

Pikantnu pileću džigericu poslužite uz testeninu.

Ukusno i brzo: Malo drugačija pita sa piletinom i šampinjonima (VIDEO)

Napravite ovu jednostavnu pitu po receptu čuvenog Džejmija Olivera koja će oduševiti ukućane i goste i ugrejati vas u hladnim zimskim danima.

Inicijalizacija u toku...