Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

Maska za regeneraciju kose posle letovanja

Isto kao što telo mažete zaštitnom kremom dok ste na suncu, tako isto koristite preparate za zaštitu kose od UV zraka.

10 trikova za veće uživanje u hrani

Za samo dva minuta savladajte neke od kulinarskih trikova koji će vam olakšati uživanje u hrani.

Kako da ispržite savršenu hrskavu piletinu

Pomoću jednostavnih trikova pripremite vrhunsku ukusnu piletinu sa hrskavom kožicom.

Šta se dešava sa hranom kada na nju sleti muva?

Jeste li i vi od onih koji odustaju od hrane kada vide muvu na njoj?

Aktuelno

Pita sa mlevenim mesom i krompirom

Ovu sočnu pitu poslužite uz svežu salatu.

Šnicle sa pavlakom i sirom

Vrhunska gastronomska kombinacija - meso, pavlaka i sir.

Brzo, lako i zdravo: Recept za ukiseljeni đumbir

Pikantan, ukusan i veoma zdrav đumbir može postati deo vaše zimnice na vrlo jednostavan način.

Slatka cvetna pogača

Ova pogača zavodi svojim izgledom, ali i ukusom.

Inicijalizacija u toku...