Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

4 zdrava ručka koja možete poneti na posao

Pripremite zdrave i ukusne obroke koji će vam dati potrebnu energiju za poslovne zadatke...

Zbog čega su listovi šargarepe dobri za vas

Ne bacajte listove šargarepe, evo zbog čega su oni dobri za vaše zdravlje.

Zašto je dobro jesti ribu bar jednom nedeljno

Riba je prava riznica zdravlja, pa je jedite bar jednom nedeljno, savetuju stručnjaci.

Najbrži (i najoriginalniji) način ljuštenja jabuka (VIDEO)

Pogledajte kako domišljati kuvar jabuku oljušti za samo nekoliko sekundi.

Aktuelno

Jednostavan i jeftin slatkiš: Nežan čokoladni kolač koji se topi u ustima

Bićete oduševljeni ukusom, ali i brzinom spremanja ovog slatkiša!

Ravioli s pečurkama

U sredini raviola nalazi se kremasti fil od pečuraka.

Domaća pogača (VIDEO)

Ukusna i mirisna pogača osvojiće vas na prvi zalogaj.

Lagani prolećni đuveč od praziluka

Ovaj đuveč je prošao sa najvišom ocenom kod nas, pogledajte recept, videćete i zašto!

Inicijalizacija u toku...