Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

Koristite ova ulja i zdravo pocrnite

Neka prirodna ulja mogu vam pomoći da brže dobijete boju ovog leta, a uz to neguju i hidriraju kožu

Brzo i lako: Slatka pita razljevuša

Jednostavna, ukusna i omiljena! Da, to je slatka razljevuša sa voćem!

Kako sniziti nivo holesterola na prirodan način

Povišen nivo lošeg holesterola može ugroziti vaše zdravlje, evo kako da ga smanjite prirodnim putem.

Šta način na koji doručkujemo govori o klasi kojoj pripadamo

Kako i šta jedete mnogo toga govori o vama..

Aktuelno

Šnicle od pečuraka

Ako se još serviraju sa krompir pireom, ove vegetarijanske šnicle će oduševiti i najveće ljubitelje mesa.

Palačinke s jabukama

Podsećaju na jabuke u šlafroku, poslasticu koju su pravile naše bake.

Engleski kolač sa voćnim prelivom

Mekani i topli kolačići sa osvežavajućom aromom jagode, maline i borovnice.

Domaća jetrena pašteta

Ukoliko želite da pašteta bude kremastija, u blender dodajte po 1-2 kašičice margarina na svakih 100 do 150 g paštete, ali pazite da ne

Inicijalizacija u toku...