Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

5 trikova za bolju organizaciju u kuhinji (VIDEO)

Evo nekoliko saveta za lakše snalaženje u kuhinji i više uživanja u pripremi jela.

Zbog čega bi trebalo da izbegavate hleb

Evo četiri razloga zbog kojih hleb ne bi trebalo da se nađe na vašem jelovniku.

Zelena salata ublažava opekotine i uklanja bubuljice

Ukoliko redovno brinete o vašoj koži ona će vam to sigurno vratiti jedrinom i sjajem.

NERA DIJETA: Samo 5 dana gladovanja rapidno skida kilograme, bez jo-jo efekta

Ova vrsta dijete se svodi na konzumiranje javorovog sirupa i meda...

Aktuelno

Slatkiš gotov za 15 minuta: Tople jabuke s cimetom

Idealna kombinacija jabuka i cimete - da vas ugreje i zasladi.

Kroketi od pirinča

Napravite pikantne krokete koje možete poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Domaća mešavina začina

Obogatite svoja jela zdravim začinom koji možete sami lako napraviti.

Torta s lubenicom i jogurtom

Pravo slasno osveženje za tople dane.

Inicijalizacija u toku...