Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

11 blagodeti ananasa

Ovo sočno voće se odlično slaže uz slatka, ali i slana jela, a ima i neverovatna lekovita svojstva.

9 moćnih namirnica koje regulišu nivo hormona

Pogledajte kako pravilnom ishranom možete regulisati rnivo hormona.

Ne preterujte s medom! Evo zbog čega

Nijedno preterivanje nije dobro, pa tako ni ono s zdravom namirnicom kao što je med.

14 korisnih namena kore od banane

Nemojte bacati koru od banane nakon uživanja u fenomenalnom ukusu. Evo kako je možete iskoristiti...

Aktuelno

Rolat sa spanaćem i slaninom

Ovaj ukusan rolat možete poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Italijanska čorba na srpski način

Ovakve čorbe su idealne kao predjela, ali su odlične i za one koji žele da odmore od jake hrane!

Šatobrijan

Ovo sočno meso se služi na zagrejanom ovalu s mladim povrćem.

Štapići od sira

Kalorične, ali i veoma ukusne štapiće poslužite uz salatu.

Inicijalizacija u toku...