Rečnik

  • Žalfija - Biljka iz porodice Lamicea. Sasvia officinalis ima u osnovi zelene listove u obliku srca, prekrivene dlačicama koje im daju srebrnasto belu boju. Žalfija deluje antiseptično, pa se primenjuje za grgljanje, ispiranje grla kod upala grla, afti. Žalfija deluje antimikrobno i ... (više)

  • Želatin - Aditiv za hranu koji služi za zgušnjavanje hrane. Dobija se hidrolizom i pročišćavanjem kolagena iz životinjskih kostiju. Prodaje se u obliku praha, listića ili pločica. Koristi se tako što se prethodno potopi u toploj vodi (ne većoj od 70°C jer ... (više)

  • Žitarice - Plodovi žitnih biljaka kojim se hrani većina čovečanstva i koji čine zapravo osnovu ljudske ishrane, jer su izvor energije, vlakana i podstiču detoksikaciju. Važan su izvor skroba, veoma važnih vitamina B-kompleksa i vitamina E. Osim za ishranu, žitarice su sirovina za ... (više)

Preporučeni članci

Dodajte OVO lubenici i njen ukus će biti neverovatan

Vest koja kruži internetom postala je atrakcija. Čega su se dosetili da lubenici vrate slast?

5 glavnih uzročnika zadržavanja masnih naslaga na stomaku

Saznajte šta je mogući uzrok vaših masnih naslaga, ukoliko ih imate i kako da ih se rešite.

Napravite sami: Aloje vera maska za kosu i kožu glave

Ova maska posebno odgovara onima sa suvom i osetljivom kožom glave i onima koji farbaju kosu.

Ne bacajte iskorišćene vrećice zelenog čaja

Pogledajte kako možete upotrebiti iskorišćene kesice zelenog čaja.

Aktuelno

Tofu sa povrćem

Za one koji vole kinesku hranu i one koji bi hteli da probaju nešto drugačije.

Štrudla s makom i džemom

Ova štrudla će vas zavesti bogatim ukusom.

Kako napraviti domaći pinđur

Ljubiteljima zimnice sigurno će se dopasti ovaj recept!

Slane palačinke punjene povrćem

Omiljena poslastica u slanoj varijanti je savršen obrok.

Inicijalizacija u toku...